Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Aretirali moškega, ki naj bi požgal svojo hišo

Ogenj Shutterstock
Celjski kriminalisti so pridržali 36-letnega moškega, ki je utemeljeno osumljen požiga stanovanjske hiše v Otiškem Vrhu pri Dravogradu, katere solastnik je.

Zoper osumljenega bodo na pristojno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazensko ovadbo. Policisti so bili o požaru v omenjeni stanovanjski hiši obveščeni prejšnji teden v sredo v zgodnjih jutranjih urah.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, je ogenj delno uničil zgornji del stanovanjske hiše in ostrešje, njegovo nadaljnje širjenje pa so preprečili gasilci. Po njihovih navedbah je na hiši nastala gmotna škoda za okoli pet tisoč evrov.

Kriminalisti so ob ogledu kraja požara ugotovili, da je bil požar namerno podtaknjen in da gre za kaznivo dejanje. Še isti dan so na območju Velenja izsledili osumljenega 36-letnega moškega in ga tudi pridržali, so še sporočili iz policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.