Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Aretirali moškega, ki se je izdajal za Jokerja

Orožje Neil Prescotta. EPA
Ameriška policija je aretirala moškega iz zvezne države Maryland, ki se je izdajal za Jokerja. Grozil je namreč, da bo postrelil zaposlene v podjetju, kjer so ga pred kratkim odpustili. Med aretacijo je nosil majico, na kateri je bil napis: "Orožje ne ubija ljudi. Jaz jih!"

Eden izmed preiskovalcev je za ameriško tiskovno agencijo AP dejal, da je Neil Prescott klical v podjetje blizu Washingtona in grozil.

"Jaz sem Joker, z naboji bom napolnil svoje pištole in vse pognal v zrak," naj bi po telefonu sporočil v podjetje Pitney Bowes, je na tiskovni konferenci dejal policist Mark Magaw.

Med preiskavo so policisti na domu 28-letnika našli 25 kosov različnega orožja in več tisoč kosov nabojev. Policisti so bili zelo začudeni nad tako velikim številom orožja.

Prescott je v podjetje klical v začetku tega tedna. Po besedah tiskovne predstavnice podjetja Carol Wallace je bil eden izmed podizvajalcev, s katerim so poslovno sodelovali pred več kot štirimi meseci.

Četudi se je izdajal za Jokerja, policija za zdaj izključuje možnost, da bi bil povezan z Jamesom Holmesom, ki je pred natanko enim tednom v Koloradu v kinodvorani ubil 12 ljudi. Slednji je namreč ob aretaciji dejal: "Jaz sem Joker."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.