Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Aretirali so jo, ker se je veselila uspeha hčerke

matura Shutterstock
Policija v ameriški zvezni državi Južna Karolina je aretirala Shannon Cooper, ker se je ta na podelitvi maturitetnega spričevala preveč veselila hčerkinega uspeha. "Še vedno sem v šoku," pravi Cooperjeva, ki še vedno ne more verjeti, da se ji je to zgodilo.

"Bilo je kot v najhujših sanjah. Veselila sem se hčerkinega uspeha in na roke dobila lisice," je povedala za ameriški spletni portal msnbc.com.

Kot pravi, se je na glas veselila, ko so predstavniki šole njeno 18-letno hčerko Christin Iesho Cooper poklicali na oder, da prevzame spričevalo.

"Jaz sem ponosna mama," je dejala. "Takoj ko so rekli 'Christin', sem vstala, začela ploskati, se veseliti in pozdravljati svojo hčerko z vzkliki 'Super si! Uspelo ti je!'"

Policist: Pravilo je bilo, da se lepo vedejo

Tamkajšnji predstavnik policije Anson Shells je ob tem povedal, da so bili starši pred začetkom prireditve opozorjeni, naj je ne motijo in naj se vedejo primerno.

Če navodil ne bodo upoštevali, jim grozi, da jih bodo morali odstraniti, je povedal. "To je bilo pravilo," pravi.

Cooperjeva meni, da ničesar ni naredila narobe. Povedala je, da jo je policija aretirala in jo vklenjeno peljala čez nabito polno dvorano na policijsko postajo.

"Policist je s prstom pokazal name in dejal: 'Takoj prenehajte. Gospa v belem bo šla v zapor,'" je dejala. "Ves čas sem se spraševala, ali mislijo resno. Ničesar nisem rekla. Bila sem v šoku."

Ponosno mamo so tako policisti po poročanju televizijske postaje WPDE-TV ovadili zaradi neprimernega vedenja in jo za nekaj ur pridržali. Ob plačilu 178 evrov varščine pa je bila spet na prostosti.

"Nič takega nisem naredila, česar ne bi počeli tudi drugi. Zaradi tega ne bi smela v zapor," še pravi.

Hčerka: veselili so se tudi drugi starši

Hčerka sprva sploh ni vedela, da so med podelitvijo diplom aretirali njeno mamo. Izvedela je, ko so jo na to pozneje opozorili sošolci.

"Mamo so zaprli, ker se je veselila, in mislila sem si, da to ni prav, saj so se veselili tudi drugi starši, pa jih niso aretirali," je povedala.

Shells je ob tem dejal, da so policisti aretirali še dve osebi. "Preveč so motili prireditev in policisti so menili, da so kršili zakon," je dejala. Povedal je še, da je prireditev, na kateri je bilo 9 tisoč ljudi, varovalo 30 policistov.

"Kaj je bilo tako neprimernega?"

Cooperjeva je dejala, da je družina hčerkih uspeh naslednji dan praznovala s posebnim piknikom in da želi dogodek čim prej pozabiti.

"Neprimerno vedenje? Kaj je tukaj neprimernega? Kako sem se lahko vedla bolj neprimerno od drugih staršev, ki so se prav tako veselili uspehov svojih otrok? Zelo veliko truda smo morali vložiti, da ji je uspelo maturirati. To sem hotela praznovati. Hotela sem izraziti svoje veselje."

Komentarjev 7
  • sweetdogs 14:58 06.junij 2012.

    In kaj ima ta punca s posiljevalci? Je kriva, ker ima temno barvo kože? 'Nazi style'

  • sweetdogs 14:54 06.junij 2012.

    Kako da ne bi bili, glede na to kaj so delali z njimi.

  • Slodrifter 14:43 06.junij 2012.

    točno to, črnci so največji rasisti. ko kaj ne gre po njihovem, smo že takoj rasisti. pa še nekaj, v ameriki je letno nekaj več tisoč belk posiljenih s strani črncev in nekaj manj kot 10 črnk s strani belcev. ...prikaži več Rasicm in your ass!