Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Aretirali tri Srbe, roparje iz skupine Pink Panter

Elizabeth Taylor kolekcija Reuters
Grška policija je aretirala tri Srbe, ki naj bi bili pripadniki kriminalne združbe Pink Panter. Ta naj bi v svojem desetletnem delovanju naropala blago v vrednosti 200 milijonov evrov.

Moška, stara 20 in 36 let, so v ponedeljek po streljanju, v katerem je bil ranjen policist, aretirali v Atenah. Kasneje so v stanovanju v grški prestolnici aretirali še 43-letno žensko, pri kateri so našli tudi opremo za vlamljanje, maske, orožje ter ponarejene potne liste.

Oblasti domnevajo, da gre za kriminalno združbo, imenovano Pink Panter, ki je izvedla že več kot 150 ropov v različnih državah, med drugim v Veliki Britaniji, Švici in na Japonskem. Med pripadniki naj bi bili tudi nekdanji vojaki iz Srbije in Črne gore, v svojem desetletnem delovanju pa naj bi naropali blago v skupni vrednosti 200 milijonov evrov, še poroča B92.

Avstrijska policija zaradi ropa zlatarn in draguljarn na Dunaju in v Salzburgu še vedno išče štiri druge Srbe, dva od njih naj bi bila pripadnika omenjene skupine.

Vodjo aretirali že prej

V Rimu pa so že 7. marca aretirali Mitarja Marjanovića, ki naj bi bil na čelu skupine Pink Panter. Prijeli so ga po tem, ko je 1. februarja sredi belega dne oropal zlatarno v centru Rima. Iz zlatarne je odnesel za milijon in pol evrov vrednega blaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.