Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Aretirali več kot tisoč ljudi

rob wainwright europol EPA
Slovenska policija sodelovala v največji usklajeni kriminalistični akciji v državah članicah Evropske unije. Med drugim so trgovine z belim blagom rešili 30 otrok, zasegli več kot pol tone kokaina in več kot tono marihuane.

V največji skupni policijski akciji članic Evropske unije doslej, tako imenovani opraciji Arhimed, sta slovenska policija in finančna uprava sodelovali na področjih trgovine z ljudmi, gibanja transnacionalnih storilcev spolnih zlorab otrok, odkrivanja ponaredkov in ilegalnih migracij. Na kršitelje so prežali na letališču Jožeta Pučnika, v luki Koper, na mejnih prehodih in notranjosti države.

Policisti so v okviru akcije prijeli 1027 ljudi, zasegli 599 kilogramov kokaina in 200 kilogramov heroina ter 1,3 tone marihuane. Poleg tega so 30 romunskih otrok rešili iz primeža trgovcev trgovine z ljudmi. Slednjih so priprli 170.

Direktor Europola Rob Wainwright je ob tem povedal, da je bila operacija Arhimed največji usklajen napad na organizirani kriminal v Evropi. V akciji je sodelovalo več kot 20 tisoč predstavnikov organov pregona iz 28 članic Evropske unije, pa tudi Norveške, ZDA, Avstralije, Švice, Srbije in Kolumbije.

Direktor Europola je dodal, da se število aretacij te akcije še povečuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.