Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Aretiran dopinški par: sodelovala tudi naša policija

Doping v športu dobiva nove razsežnosti. Žurnal24 main
Slovenska policija je v primeru v Avstriji živečega slovenskega para, ki ga je zaradi preprodaje dopinga nedavno aretirala avstrijska policija, sodelovala že od leta 2005.

"Slovenska policija je v omenjenem primeru od leta 2005 sodelovala z več tujimi policijami. Mednarodno policijsko sodelovanje z izmenjavo podatkov je potekalo tako znotraj Evropske unije kot tudi z ZDA. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da so bila kazniva dejanja internetne prodaje nedovoljenih snovi v športu storjena izključno v tujini in ne v Sloveniji, zato predkazenski postopek pri nas ni potekal," so nam v zvezi z aretiranim slovenskim parom povedali na slovenski policiji.

Slovenski zakonski par Mihael in Alenka K. naj bi v več kot desetih letih s preprodajo dopinga zaslužila okoli 40 milijonov evrov. Poslu so konec naredili policisti, ki so ju 27. decembra aretirali v njuni vili v Bad Kleinkirchheimu, poroča krone.at.

Triintridesetletnica in 36-letnik, ki naj bi bila vodji večje kriminalne združbe, naj bi prepovedana poživila prodajala preko spleta strankam po vsem svetu. S pomočjo navideznih družb naj bi nato denar oprala in ga vložila v nepremičnine. Izsledile so ju ameriške oblasti, ki so Avstrijo že zaprosile za njuno izročitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.