Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Avstrija: Hrvat zaradi droge ubil mater

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
Avstrijsko Koroško je pretresla družinska tragedija. 26-letni Hrvat se je sprl s svojo 52-letno materjo in jo do smrti zabodel potem, ko mu ta ni hotela dati denarja z drogo.

Spor se je odvijal v družinski hiši v kraju Pischelsdorf blizu Celovca. Sin je svojo mater do smrti s kuhinjskim nožem zabodel že pred tremi dnevi.

"Pojdi že enkrat delat in tako boš lahko dobil denar," je po pisanju avstrijskega dnevnika Österreich 52-letnica kričala na svojega sina. Isti vir je za dnevnik še povedal, da je sin v jezi odkorakal v kuhinjo, vzel 20 centimetrov dolg nož in žensko večkrat zabodel.

26-letnik je po storjenem kaznivem dejanju dva dni še sedel ob mrtvi materi in si skušal z motorno žago vzeti življenje. Ker mu ni uspelo priklicati svojega 14-letnega brata in 17-letno hčerko, je v petek sam poklical policijo. V pogovoru je policistom povedal, da se ne spomni, kaj je počel ta dva dneva.

Medtem ko sta se brat in sestra v času zločina nahajala pri teti v Nemčiji, je njegov 57-letni oče dopustoval na Hrvaškem. Čez nekaj dni se bi mu morala tja pridružiti tudi žena.

Komentarjev 1
  • bla_blabla 12:44 21.julij 2012.

    Ker mu ni uspelo priklicati svojega 14-letnega brata in 17-letno hčerko,Pocasi bom ugotovil, da je novinar svinjsko lahko delo. Aja se pri vas ni novinarjev.