Slovenija > Črna kronika
1320 ogledov

Avstrijci dali namig, slovenska policija razkrinkala združbo

Droge PU Nova Gorica
V tesnem sodelovanju z avstrijsko kriminalistično službo iz Beljaka so slovenski kriminalisti razbili kriminalno združbo z Gorenjske.

Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi informacij avstrijske kriminalistične službe iz Beljaka o sumih mednarodne preprodaje prepovedane droge, ki so jo iz Slovenije vodili štirje osumljenci. Dva od četverice sta se ukvarjala z dobavo prepovedane droge, druga dva pa sta na območju Gorenjske vodila preprodajo te droge. Preprodajo sta ta dva osumljenca razpršila še na šest drugih osumljenih oseb, izvajala pa se je na javnih krajih in v javnih lokalih na območju Gorenjske. Kupci droge so bile odrasle osebe. 

V zaključnih kriminalističnih aktivnostih, ki jih je policija izvajala prejšnji teden, je bilo prijetih sedem oseb. Vsi so državljani Slovenije. Trije osumljenci so bili v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi pridržani in privedeni k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanje odredil pripor. Še enega osumljenca, ki je državljan Makedonije, policija še išče. Deset oseb je osumljenih najmanj 27 kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v letošnjem letu. 

Med hišnimi preiskavami zasegli drogo

Na devetih lokacijah na območju Gorenjske in Ljubljane so bile prejšnji teden opravljene tudi hišne preiskave, v katerih so kriminalisti zasegli približno 850 gramov kokaina, okoli 850 gramov amfetamina, 175 gramov heroina ter konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo prepovedane droge konoplja. 

Kriminalisti so v preiskavi pridobili informacije, da je četverica osumljenih v prodajo ponujala še večje količine prepovedane droge. 

Osumljenci so stari med 30 in 60 let. Nekateri so bili v povezavi s prepovedanimi drogami že obravnavani. Z očitanimi kaznivimi dejanji so osumljenci pridobili okoli 55.000 eurov protipravne premoženjske koristi. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 07:41 14.september 2018.

    Le kje so dobili namig, da Šiško ustanavlja paravojsko...

  • miki1234 15:09 13.september 2018.

    slovenska policija je očitno tako nesposobna, da brez avstijskih kolegov niti organiziranih tolp niso sposobni odkriti... še dobro, da imajo čas in se spravljajo nad stare babice na tržnicah in brazilske plesalce brez dokumentov...