Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Avstrijci prijeli dva Slovenca

Španija je postala največji potrošnik kokaina v kontinentalni Evropi. Žurnal24 main
Avstrijska policija je v Salzburgu v sredo zvečer prijela Slovenca, ki sta posedovala 420 gramov kokaina. Kokain bi bil na črnem trgu vreden okoli 50 tisoč evrov.

Da sta mlada moška v starosti 23 in 29 let vpletena v kriminalno dejavnost, je najprej posumila tamkajšnja stanovalka, ki je obvestila policijo. Predstavniki policije so sporočili, da so po obvestilu stanovalke moška preiskali in pri njima našli kokain. Po besedah predstavnika lokalnega kriminalnega urada gre za kokain visoke kakovosti, ki bi bil na črnem trgu vreden okoli 50 tisoč evrov.

Slovenca naj bi v Salzburg prišla šele tisti dan, ko sta bila prijeta. Drogo naj bi nameravala prodati neznanemu kupcu. Moška sicer trdita, da sta v Salzburg prišla zaradi nakupov, policija pa temu ne verjame, saj pri sebi nista imela niti gotovine niti bančnih kartic.

"Več nista povedala, nista hotela govoriti brez odvetnika," je še povedal predstavnik tamkajšnjega kriminalnega urada. Dvojico so sicer že prepeljali v tamkajšnji zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.