Slovenija > Črna kronika
2715 ogledov

Avto odbilo v policista, ki je ostal ukleščen pod vozilom

nesreča avto PU Novo mesto
V prometni nesreči, ki se je zgodila v jutranjih urah, sta bila poškodovana dva policista. Povzročitelj nesreče je stari znanec policije.

Policisti PPP Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču.  

Novomeški OKC je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista PP Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje. Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob  cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu. Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom.  

Kot so sporočili s PU Novo mesto, je po prvih podatkih eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana.

Po do zdaj zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so omenjenega voznika zaradi cestno-prometnih kršitev obravnavali že 33-krat, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. 

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.
 

 
Komentarjev 10
 • rd2dmk2 11:20 05.avgust 2021.

  pa pravte da ni pravice... sindikat policajev se upa spravit na ministra, na enga "državljana" pa ne.. uf kakšna demokracija.. hvala bogu da ni več jugoslavije in policajev s pendreki, ki bi temu že v prvem od 33 poiskusov "razložil", ...prikaži več kako naj se obnaša, da ne omenim, da bi en njihov pajdaš obležov pod avtom.

 • Stacy_Ryan 15:43 03.avgust 2021.

  Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Leon
  Leon 14:02 03.avgust 2021.

  Policisti so omenjenega voznika zaradi cestno-prometnih kršitev obravnavali že 33-krat, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola ..Stari znanci policije podobno kot rumeni telovniki na protestih ,ki imajo policijski pedigree .