Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Avto prepolovilo, potnika umrla

prometna nesreča Hrvaška Skadar
1/8
Hrvoje Jelavić/Pixsell
Na hrvaški avtocesti Zagreb–Split je voznik tako močno treščil v obcestno tablo, da je vozilo prepolovilo. Vzrok nesreče naj bi bila utrujenost voznika.

Nekaj po sedmi uri je voznik avtomobila z nemškimi registrskimi tablicami na avtocesti Zagreb–Split v bližini Skradina treščil v tablo, ki je označevala izvoz za Skradin. Vozilo je ob udarcu prepolovilo. Reševalci, ki so prišli na kraj nesreče, so lahko le potrdili smrt voznika in sopotnice. Policija domneva, da je bila vzrok za nesrečo preutrujenost, tako kot v primeru voznika češkega avtobusa pred nekaj dnevi, poročajo hrvaški mediji.

Ogled kraja nesreče še vedno poteka.

Pozor zaradi vročine in preutrujenosti

V poletnem času se morajo vozniki zavedati, da vročina negativno vpliva na njihove reakcijske sposobnosti, in če je voznik še utrujen, obstaja velika verjetnost za nesrečo. Če se odpravljate na daljšo vožnjo, se vsake toliko časa ustavite in popijte osvežilno pijačo, najboljše vodo, avto pa prezračite. Če ima vaš sopotnik vozniški izpit, se izmenjujta pri vožnji, zlasti če začutite znake utrujenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.