Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Avtobus skoraj trčil vanj uro pred nesrečo

Nesreča avtobusa na Hrvaškem Reuters
Na dan prihajajo nove podrobnosti glede nesreče avtobusa s češkimi turisti na avtocesti Zagreb-Split.

"Ura je bila okoli tri ponoči. Vozil sem proti Splitu. Po levi strani sem prehiteval češki beli avtobus s modrimi črkami. V trenutku, ko sem se vzporedno peljal z njim, se je avtobus začel premikati proti meni.

Za las sem se mu izognil. Zatrobil sem mu in on se je vrnil nazaj na svoj pas. Ko sem ga prehitel, mi je potrobil in opozoril z lučmi," se spominja bližnjega srečanja z avtobusom uro pred nesrečo neimenovan češki turist za češki dnevnik Blesk. Ob tem je zatrdil, da gre za isti avtobus in da je glede na voznikovo reakcijo jasno, da je ta zadremal.

"Zares ne vem, kaj se je zgodilo, ker sem spal zraven kolega," pa je že včeraj dejal sovoznik avtobusa Miroslav Beran za isti časnik. Dejal je tudi, da je v nesreči utrpel le lažje poškodbe in da se bo vedno počutil krivega. Celo življenje bo namreč moral živeti s to grozljivo izkušnjo.

Umrlo osem ljudi

Avtobus se je v soboto nekaj pred četrto uro zjutraj prevrnil na avtocesti Zagreb-Split. Pri predoru Krpani je prebil varnostno ograjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in se prevrnil. Življenje je izgubilo osem potnikov, več kot 40 pa je bilo ranjenih.

Komentarjev 2
  • bla_blabla 13:26 24.junij 2012.

    Ni mi jasno kaj se vedno pisete da je prebil ograjo in se zapeljal na nasprotni pas, ce se pa na slikah lepo vidi da to ni res.

  • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 12:46 24.junij 2012.

    Saj človek bi še prebral zanimivo zgodbo. Ampak ne more. Ker se je ne da prebrati. Zatakne se že tukaj: "avtobus s modrimi črkami." Neverjetno.Ne objavljate nelektoriranih člankov!