Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Avtobus z dijaki v jarek

Posledice bi bile lahko še hujše, saj je avtobus le za malo zgrešil železni steb Žurnal24 main
Na avstrijskem Štajerskem pri se je davi zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo ranjenih kar 34 ljudi, od tega deset huje.

Nesreča se je zgodila okoli 6.00 med Liebochom in Mooskirchnom, ko je avtobus s slovaškimi dijaki zapeljal s ceste in se prevrnil. Najmanj 34 od 48 dijakov, ki so bili na poti iz Italije v domovino, se je pri tem poškodovalo, nekateri so utrpeli zlome okončin. Na raj nesreče je prihitelo okoli sto gasilcev in reševalcev.

Pri prevozu najhuje poškodovanih v graško bolnišnico je pomagal tudi helikopter, ostale so razvozili po bližnjih zdravstvenih ustanovah. 18 ponesrečencev je ostalo na zdravljenju v bolnišnicah.

Po prvih ugotovitvah je za nesrečo kriv 41-letni šofer, ki naj bi zaspal za volanom. Prvi izsledki so sicer pokazali, da sta voznik in sovoznik upoštevala časovne omejitve vožnje in sta se izmenjevala vsake štiri ure.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA se je nato avtobus prevrnil na bok. Na kraj nesreče je kmalu prišlo okoli sto gasilcev in reševalcev. Huje ranjene potnike so s helikopterjem prepeljali v kliniko v avstrijskem Gradcu. 18 ponesrečencev so zadržali v bolnišnici.

Zaradi nesreče je bila avtocesta zaprta štiri ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.