Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Avtobus zapeljal na bombo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na jugu Afganistana je avtobus, poln potnikov, zapeljal na bombo, podstavljeno ob avtocesti, pri čemer je umrlo 25 ljudi, 20 je bilo ranjenih.

Avtobus je vozil po glavni avtocesti proti prestolnici Kabul, ko je okoli 7. ure zjutraj po lokalnem času zapeljal na bombo. Eksplozija je odjeknila na območju v bližini meje med provincama Helmand in Farah, od koder pogosto poročajo o nasilju. Konvoj vojakov se je na pot odpravil v zgodnjih jutranjih urah, za kar so talibani vedeli. Namestili so več kot 20 min – ostale so pripadniki Natovih sil odkrili in jih deaktivirali.

Iz misije Isaf so medtem sporočili, da je bil v napadu upornikov v torek ubit ameriški vojak. Julij postaja eden najbolj krvavih mesecev za tuje vojake od začetka invazije v Afganistanu leta 2001. Doslej je bilo namreč ubitih že 80 Natovih vojakov, medtem ko so bili junija ubiti 103.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.