Slovenija > Črna kronika
626 ogledov

Avtorici posnetka policista plačilni nalog po pošti

Policist na posnetku Facebook
Dopoldne se je med slovenskimi uporabniki Facebooka kot požar razširil posnetek policista v uniformi, ki ga je o zakonodaji spraševala ženska, avtorica posnetka. Policisti so nam pojasnili ozadje zgodbe.

Posnetek se je že dopoldne z veliko naglico širil med slovenskimi uporabniki Facebooka, med drugim ga je delila tudi uporabnica, katere objavo delimo. Poudarjamo, da nimamo podatkov, da bi šlo za avtorico posnetka.


Policija pojasnjuje ozadje

Posnetek smo poslali predstavnici za stike z javnostmi na Policijski upravi Celje Mileni Trbulin, ki je za naš portal pojasnila ozadje zgodbe: "Policist Policijske postaje Radlje ob Dravi  je 10. januarja 2017 s civilnim službenim vozilom policije opravljal nadzor cestnega prometa tako, da je opazoval voznike mimo vozečih vozil ter pri tem ugotavljal prekrške neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnega telefona. O kršiteljih je policist obveščal policista, ki sta bila na glavni cesti v križišču Zgornja Vižinga, ki je od mesta ugotovitve prekrška oddaljen okoli 300 metrov," najprej pojasni Trbulinova.

Policist je nato policistoma v patrulji sporočil, da je opazil voznico osebnega vozila znamke Mercedes-Benz, ki je med vožnjo uporablja mobilni telefon. Policista sta voznico ustavila in ji za kršitev izdala plačilni nalog. Policist je kršiteljici povedal, da je njeno kršitev osebno zaznal policist v civilnem vozilu, ki je opazoval promet s parkirišča bližnjega trgovskega centra. Za osebno zaznavo se namreč šteje tudi prekršek, ki ga policist osebno zazna in sporoči drugemu policistu, ki na podlagi tega izda plačilni nalog.

"Po zaključku postopka se je kršiteljica odpeljala do uniformiranega policista, ki je naloge opazovanja opravljal iz civilnega službenega vozila, ga s svojim vozilom zaparkirala, posnela in odšla v bližnji trgovski center. Ko se je odpeljala, je med vožnjo s telefonom posnela še druge policiste, ki so prišli na kraj. Zaradi kršitve, ki so jo osebno zaznali policisti na parkirišču, so ji po pošti zaradi nepravilnega parkiranja in uporabe mobilnega telefona med vožnjo, poslali plačilni nalog," sklene Trbulinova.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 99
  • xbit 19:10 06.marec 2017.

    Očitno sta se dva kriminalca prepoznala... Haha :D Resnica boli... Dej pa v jok pa na drevo. Res se ni čuditi razmeram v Sloveniji. Resnice ljudje ne marajo. Laž, laž prosperira.

  • Grizzlybear 23:27 03.marec 2017.

    Upam, da vašega hospitaliziranja (skupaj s gospo s kamero). Strokovnjaki psihiatrije, psihologije in sodobna zdravila bi tu reševali življenja.

  • moder 15:08 03.marec 2017.

    Zgleda na zurnalu več policije kot na cestah,... A to ste po službeni dolžnosti ali kar tako prostovoljno???