Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Beg pred policisti mu ni uspel

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
25-letnika, ki so ga iskali s tiralico, lovili policisti. Med begom povzročil prometno nesrečo.

Lov na 25-letnika iz Ljutomera, za katerim je razpisana tiralica zaradi šestih različnih zadev, se je začel danes dopoldan, ko ni ustavil na znake murskosoboških policistov.

Med vožnjo proti Mariboru so ga opazili policisti Policijske uprave za izravnalne ukrepe Maribor in ga skušali ustaviti. "Voznik na njihove znake ni reagiral in ni ustavil, temveč je s hitrostjo,  ki  je  presegala  tudi več kot 200 km/h nadaljeval z vožnjo po avtocesti," so sporočili s PU Maribor.

Vozil je avtomobil znamke Chrysler, na katerem so bile nameščene tablice celjskega območja, vendar so policisti med lovom ugotovili, da tablice pripadajo drugemu vozilu. To je še podkrepilo sum, da vozi prav moški, ki ga iščejo s tiralico.

Poškodovana voznica in policista  

Z avtoceste je zapeljal na izvozi Rače-Fram in nadaljeval vožnjo proti Račam. Zaradi divje vožnje je trčil v vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. 61-letna voznica drugega avtomobila se je v nesreči lažje poškodovala.

Policista  Postaje prometne policije Maribor sta takoj po trčenju  uspela  voznika  prijeti in obvladati, ob prijetju pa sta se oba policista lažje telesno poškodovala.

2.440 evrov kazni

Izkazalo se je, da je avtomobil res vozil iskani 25-letnik. Odpeljali so ga v ljubljanske zapore in ga ovadili zaradi nevarne vožnje.

"Ker  je  kršitelj  vozil  neregistrirano in nezavarovano motorno vozilo, za katerega  ne  poseduje  vozniškega dovoljenja, ker vozilo ni imelo ustrezne zimske  opreme, ker so bile v vozilu vgrajene nehomologirane naprave in ker je  bilo  vozilo  označeno  z  registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu, so mu policisti izdali še plačilni nalog v višini 2.440 evrov," so še pojasnili na PU Maribor.

Komentarjev 5
  • KOJAK 20:35 27.januar 2014.

    Se POPOLNOMA STRINJAM... le zakaj bi policaji dirkali za bančnimi roparji, morilci in ostalimi nepridipravi. Diokleciana predlagam za novega notranjega ministra, zadevo bo hitro rešil, človek je poln idej in znanja, inovator na področju zatiranja kriminala.

  • graff 20:29 27.januar 2014.

    V Ameriki bi ga pihnili kot tega na videu: http://www.youtube.com/watch?v=lDiWrOc4T4s

  • graff 20:20 27.januar 2014.

    Daj ne smradi, oglej si video, kako se to počne v Ameriki: http://www.youtube.com/watch?v=LwOcJnDViNo