Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Belgijski turist se je javil sam

null Žurnal24 main
Pogrešani 17-letni skavt iz Belgije, ki se je v nedeljo izgubil pri sestopu s pobočja Kolovrata, je okoli 9. ure v spremstvu vodje prišel na policijsko postajo Tolmin, so sporočili novogoriški policisti.

Skavt je zavetišče našel pri manjši cerkvici na območju doline Kamnice, kjer je prenočil in se v jutranjih urah sam napotil proti Tolminu.

Tolminski policisti so bili v nedeljo v večernih urah obveščeni, da v okolici Tolmina pogrešajo skavta, ki se je izgubil pri sestopu iz pobočja Kolovrata. Policisti so med zbiranjem obvestil ugotovili, da je skupina belgijskih skavtovi peš odšla iz Kobarida proti Livškim ravnam.

Okoli 18. ure so se na pobočju Kolovrata dogovorili, da pot nadaljujejo proti Volčam. Trije skavtje so odšli po krajši poti, pri tem pa se je 17-letni skavt oddaljil od drugih dveh in ni prišel na dogovorjeno mesto v Tolminu.

Po besedah vodje Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin Žarka Trušnovca so gorski reševalci mladeniča neuspešno iskali več ur. Na terenu je bilo 27 reševalcev GRS ter policisti, pridružil pa se jim je tudi policijski helikopter.

Trušnovec je pojasnil, da so 17-letnika nazadnje videli včeraj okoli 19. ure, ko se je odcepil od svojih dveh prijateljev. Akcija iskanja je nato stekla okoli 23. ure zvečer, končala pa se je nekaj čez 3. uro zjutraj. Akcijo so nato nadaljevali danes zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.