Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Bil je eden najbolj izkušenih

Preiskava nesreče, v kateri je včeraj pri Mostarju umrl 33-letni slovenski potapljač iz Kopra.

V okviru mednarodne potapljaške vaje, ki te dni poteka v bližini Mostarja v Bosni in Hercegovini, se je včeraj smrtno ponesrečil 33-letni potapljač iz Kopra. Več bosansko-hercegovskih portalov navaja, da mu je med dvigovanjem na površje, še ko je bil na globini okrog 20 metrov, postalo slabo, odklopila naj bi se mu jeklenka s kisikom. Po dvigu na gladino je bil v izjemno slabem stanju, kljub ustrezni pomoči je vendarle umrl.

"Včeraj okrog enih sem dobil klic fantov, ki so bili z njim. Povedali so mi tragično vest, nihče pa ni vedel pojasniti, do česa je zares prišlo," za Žurnal24.si pove predsednik Športno potapljaškega in ribiškega društva PLK Koper, katerega član je bil pokojni potapljač, Domagoj Ribarič - Cerovac. "Kot predsednik kluba sem obvestil svojce in jih povezal z organizatorji vaje. To pa je tudi vse, kar sem lahko naredil. Tudi jaz zdaj le še čakam na informacije, ki jih bomo dobili iz Mostarja.

Eden bolj izkušenih

"Kaj se je natančno zgodilo, še ne moremo povedati, saj preiskava še poteka," poudari Domagoj Ribarič - Cerovac. "V tem trenutku lahko rečem le, da se tudi potapljači znotraj naše sredine sprašujemo, kako je do tega sploh lahko prišlo." Namreč pokojni potapljač je bil eden izmed najbolj aktivnih v njihovem klubu in kot tak tudi eden izmed najbolj izkušenih. "Zato se je tudi vrgel v te, bolj tehnične vode. Uporabljal je bolj zahtevno opremo, kot jo uporabljamo mi, rekreativni potapljači. Zato je s strani organizatorja najverjetneje tudi bil povabljen na to usposabljanje," razmišlja Ribarič - Cerovac.

Pojasni, da jame, v katere so se potapljali, niso odprte za javnost. Vsi potopi morajo biti odobreni s strani tamkajšnjih oblasti, ki le potapljačem z določeno opremo, znanjem in izkušnjami odobri potope. Do česa je v teh jamah včeraj v resnici prišlo, ali je potapljačevo smrt povzročila tehnična napaka ali njegova nenadna slabost ali kaj tretjega, bo torej pokazala preiskava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.