Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Bila je preveč 'korajžna'

Druga letošnja dirka državnega prvenstva Slovenije v paralelnem reli krosu se je Žurnal24 main
Zurnal24.si se je pogovarjal s pretresenim organizatorjem dirkaške preizkušnje v Logatcu Stanetom Kuclerjem, ki je razkril podrobne okoliščine tragične nesreče.
Kako natančno se je zgodila nesreča?
Nesreča se je zgodila na izletni coni iz ovinka. To je od ovinka sto metrov naprej. Tam se je dirkač obrnil na streho in nato ni več nadzora ...

Je bila po vašem mnenju gospa, ki je preminila na dirki v Logatcu, zares na prenevarnem mestu?

Po varnostnem načrtu znotraj dirkališča ne more nihče drug razen uradnih oseb. To so sodniki, ki jih je na progi 11, in akreditirani novinarji. Vsak akreditirani novinar dobi jopič, podpiše izjavo, na kateri so tri točke. Govorijo o tem, da se novinar lahko giba kjerkoli, da je seznanjen z nevarnostjo in da se giba na lastno odgovornost. Te gospe sicer osebno nisem poznal, ampak je bila pri nas že na več dirkah. Mogoče je bila preveč 'korajžna', da si je upala postaviti se tja.

© grafika Žurnal24

 
Je bila akreditirana?
Da.

Bi se osebno postavili na tisto mesto ali se vam zdi prenevarno?
Ne. Mislim, vendar nisem čisto prepričan, da so jo tudi sodniki opozorili, da je tam prenevarno, a je tam vztrajala, ker je bil položaj za posnetke idealen.

Torej, kar se varnosti tiče, nimate nobene slabe vesti?
Meni je zelo hudo zaradi njenih svojcev, sinov, vendar več kot smo, nismo mogli storiti. Glede varnosti je pri nas vse po predpisih. Žal ... Nekje sem bral, da je bila na mestu, določenem za novinarje, kar sploh ni res. Podobno je pri formuli: ko dobiš akreditacijo, moraš poskrbeti sam zase.

Se je že pred tem tragičnim dogodkom zgodilo kaj, kar bi ga nakazovalo?

Dirka se je začela ob treh. Do osmih zvečer se ni zgodilo ničesar spornega, niti ena nesreča, trk ... To je bil nesrečen splet okoliščin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.