Slovenija > Črna kronika
4282 ogledov

Bivšo davil, ubranila se ga je z nožem

nasilje Profimedia
Štiriintridesetletnega Primorca so priprli zaradi poskusa uboja bivše partnerke.

Bivša partnerja sta se v torek zjutraj sprla v skupnem stanovanju v okolici Sv. Antona pri Kopru. Ostre besede so prerasle v fizični obračun, 34-letnik je 29-letnico začel pretepati in daviti. Uspelo se ji je iztrgati iz njegovega prijema, branila se je tudi z nožem, pri čemer ga je porezala po roki, a naj bi bile rane površinske. Zatem je zbežala in poiskala pomoč.

Kot je sporočila Anita Leskovec s koprske policijske uprave, je bila intenziteta fizičnega napada osumljenega tako velika in je bil tako brutalen, da je podan utemeljen sum, da je z davljenjem poskušal vzeti življenje bivši partnerki: "Isti dan je bila osumljenemu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenega  suma storitve kaznivega dejanja uboj v zvezi s poskusom. Osumljeni je bil po vseh zbranih obvestilih in dokazih s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor."

Kot smo izvedeli, sta bila partnerja, ki sta tudi po razhodu živela skupaj, neproblematična, in nihče ni slutil, da bi lahko med njima prišlo do takšnega kratkega stika. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od petih do 15 let zapora.

Komentarjev 2
  • gremo 13:04 14.julij 2023.

    Hrčki

  • Facja 11:37 14.julij 2023.

    Verjetno ga je ženska napadla, najprej verbalno, nato so ji popustili živci in se ga je lotila še z nožem. Na koncu je možakar, pač očitno močnejši, uspel odbiti njen napad na njegovo življenje. Sedaj ga ima "sistem" v paci. ...prikaži več Že videna in znana zgodba v Sloveniji.