Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Bled: avtobus v jarek

Žurnal24 main
Na cesti na Blejski grad se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen italijanski turistični avtobus. Slednji je z letnimi pnevmatikami zdrsnil v obcestni jarek. Poškodovanih ni.

Na PU Kranj so za zurnal24.si dejali, da je voznik turističnega avtobusa iz Italije ob 11.15 zaradi neustrezne zimske opreme zapeljal v obcestni jarek. Pri tem poškodovanih oseb ni bilo.

Na Blejskem gradu pa so za zurnal24.si povedali, da se je avtobus zagozdel v snegu potem, ko je že odložil potnike.

Voznik se je nato hotel vrniti v dolino in pri obračanju je zapeljal v sneg in zaradi ledu ni mogel speljati.

"Voznik, ki je sicer državljan Italije, je nato ob okoli 12.30 uspel z avtobusom speljati iz jarka, ter s tem sprostiti promet, ki je bil zaradi zdrsa njegovega avtobusa zaprt za obe smeri," so dejali na PU Kranj in dodali, da so policisti voznika oglobili zaradi nespoštovanja 114. člena Zakona o varnosti cestnega prometa, ki govori o neustrezni zimski opremi.
 
Kolikšna kazen grozi vozniku?
Voznika, ki vozi z neustrezno zimsko opremo, se na podlagi omenjenega člena lahko kaznuje z globo 120 evrov, če pa je zaradi tega oviran ali onemogočen promet, pa z globo 400 evrov.

Če gre za pravno osebo ali samostojnega podjetnika posameznika, pa se ga lahko  za tak prekršek kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov (odgovorna oseba najmanj 120 evrov).  Če je zaradi tega oviran ali onemogočen promet, pa z globo najmanj 4.000 evrov (odgovorna oseba najmanj 400 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.