Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Boj za stolčke v NLB je precej oster

Jašovič Žurnal24 main
Nadzorniki največje slovenske banke NLB se bodo sestali v četrtek, ko bo svoj petletni mandat na čelu NLB začel Jašovič.

V NLB danes niso želeli razkriti, ali so na dnevnem redu četrtkove seje nadzornega sveta (NS) NLB tudi kadrovske zadeve.

Bi pa po nekaterih informacijah NS že lahko razpravljal o predlogu novega šefa NLB Boža Jašoviča, koga vidi v upravi NLB in koga ne. Ali bi o tem lahko tudi že odločali, si informacije nasprotujejo, saj se za stolčke v upravi menda bije prava bitka. Iz zanesljivih virov je slišati, da naj bi si novi šef NLB želel, da se iz uprave poslovijo kar vsi člani razen Davida Benedeka.

Jašovič naj bi po pisanju Financ v upravo potegnil še Uroša Čuferja, ki je v NLB prišel prav iz Banke Slovenije (BS). Po drugem scenariju naj bi v novi upravi poleg Benedeka ostal še Belgijec Claude Deroose.

Zagotovo pa naj bi se morala posloviti Alojz Jamnik in Miran Vičič ter menda tudi Matej Narat, čeprav naj bi prav zadnji kot vršilec dolžnosti prevzel vodenje NLB, če Jašovič do četrtka ne bi dobil soglasja BS za vodenje banke. A je to malo verjetno. Skoraj zagotovo nova uprava ne bo več šestčlanska, kot je zdaj, ampak štiričlanska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.