Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

"Bojevnik" napolnil pripor

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Tudi za zadnjo trojico zaslišanih v povezavi z akcijo Balkanski bojevnik je preiskovalni sodnik neuradno sprejel sklep o priporu. Odvetnik Marković: tožilstvo napihnilo celotno zadevo.

Preiskovalni sodnik je po večurnem zaslišanju popoldne nekaj po 15. uri odredili pripor še za tri prijete v akciji Balkanski bojevnik.

Osebe, zoper katere je bil odrejen pripor oziroma hišni pripor, imajo možnost pritožbe zoper sklep preiskovalnega sodnika, in sicer v roku 24 ur, ko jim je bil sklep vročen. O pritožbah odloča izvenobravnavni senat, in sicer v roku 48 ur od prejema pritožb.

Dosedanja bilanca je torej devet osumljencev v priporu, med njimi tudi domnevni slovenski narkokralj Dragan Tošić. Trije osumljenci so v hišnem priporu, medtem ko sta bila dva izpuščena na prostost.

Odvetnik Anesa Selmana, ki je bil danes zaslišan in priprt, Dejan Marković, je za Žurnal24 dejal, da njegovemu klientu očitajo sodelovanje v hudodelski združbi. Čeprav o konkretnem očitku tožilstva ni želel govoriti, je izrazil mnenje, da je tožilstvo celotno zadevo prenapihnilo. Še danes bo vložil tudi pritožbo na sklep o priporu, tako da bo o njej sodišče odločalo še med vikendom.

Tudi zagovornik Tošića Janez Koščak nam je potrdil, da je vložil pritožbo zoper Tošićev pripor: "Izpodbijal sem utemeljen sum kot tudi priporne razloge." 

Izvenobravnavni senat mora odločitev glede posameznih pritožb sprejeti v roku 48 ur po vložitvi. Za Tošićevo pritožbo se rok izteče v soboto zvečer. Skupaj je bilo na pripor po doslej znanih podatkih vloženih pet pritožb.

Kako je deloval narkokartel
Kazenska ovadba proti 16 članom domnevne kriminalne hudodelske združbe, ki naj bi jo usmerjal Ljubljančan Dragan Tošić, je po naših neuradnih informacijah dolga kar 119 strani. Očita jim prevoze droge, večinoma kokaina iz Južne Amerike (predvsem Urugvaja), po morju v Evropo.

Dvanajst Ljubljančanov, tri Ljubljančanke in dva Primorca naj bi zadnji dve leti po Italiji najemali stanovanja, kjer naj bi kokain pakirali v manjše pakete in ga prodajali uličnim preprodajalcem. Omenjena kokainska naveza naj bi pri tem sodelovala s srbskim narkokraljem Darkom Šarićem, ki je na begu od lani, ko je združbi poleg srbskih organov pregona na sled prišla tudi ameriška agencija za boj proti drogam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.