Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Bolgarki okradli najmanj 42 potnikov mestnih avtobusov

Na prikazovalnikih bodo potniki videli, kdaj bo pripeljal mestni avtobus. (Foto: Žurnal24 main
23- in 26-letna Bolgarki sta na ljubljanskih potniških avtobusih okradli najmanj 42 potnikov in si prisvojili najmanj 6 tisoč evrov.

Ljubljanski policisti so bili s strani več oškodovancev obveščeni o tatvinah na avtobusih. Pri kontroli na terenu so izsledili dve državljanki Bolgarije, ki sta ustrezali opisu s strani oškodovancev.

Pri sebi sta imeli osebno izkaznico državljanke Slovenije, ki sta jo ukradli, poleg tega pa sta nakradli kar za okrog 6 tisoč evrov gotovine. Oškodovali sta najmanj 42 potnikov, morda še več. Tekom današnjega dne bodo policisti Bolgarki privedli pred preiskovalnega sodnika.

Bodite pozorni

Kot izpostavljajo na ljubljanski policiji, sta Bolgarki izkoristili gnečo. Tatovi na avtobusih so izredno spretni, žrtev ugotovi, da je bila oropana šele čez čas. "Zaradi tega je toliko bolj pomembno samozaščitno ravnanje. Imejmo torej torbice, nahrbtnike, denarnice ves čas pod nadzorom," izpostavljajo na PU Ljubljana.

Tudi v primerih drznih tatvin s strani dveh Bolgark pa so policisti ugotovili, da ne glede na številna opozorila ljudje še vedno nosijo poleg bančnih kartic tudi osebna gesla oziroma PIN kode, s čimer so lastniki taticama seveda olajšali dvig gotovine z njihove kartice.

PREBERITE TUDI: Na Gorenjskem naj bi Bolgarka omamljala dekleta in jim kradla denar.

Komentarjev 2
  • depresija 10:44 09.januar 2015.

    Hvala, šengen..

  • benč 18:00 08.januar 2015.

    Vprašajmo se, ali smo želeli takšno Evropo?