Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

Bolnišnica v plamenih

77-letnik naj bi imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu. (Foto: Barbara Mi
1/12
Žurnal24 main
Včeraj zvečer je zagorelo v eni izmed bolnišničnih sob v tretjem nadstropju Splošne bolnišnice Izola. Danes dopoldan pa je zagorelo v UKC Maribor.

Fotografije helikopterskega prevoza si oglejte v zavihku Galerija.

Zaradi gostega dima so morali vse paciente iz tretjega nadstropja evakuirati v četrto nadstropje. Pri tem je eden od pacientov – 57-letni moški – dobil opekline. Premestili so ga na kirurški oddelek, danes pa s helikopterjem odpeljali v klinični center v Ljubljani.

V bolnišnici predvidevajo, da bo večji del tretjega nadstropja uporaben že tekom dneva, ko bodo nazaj premestili tudi večino pacientov.

Vzrok še ni znan
Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je ob prihodu gasilcev požar gasilo že bolnišnično osebje. Gasilci so požar dokončno lokalizirali in pogasili ter prezračili zadimljene prostore.

Ogenj je uničil 40 kvadratnih metrov bolnišničnega prostora, zadimil vse nadstropje, natančno škodo pa še ugotavljajo. Prav tako še ni znan natančen vzrok požara, vendar pa naj ne bi bila kriva tehnična napaka.

Požar tudi v UKC Maribor
Danes pa je okoli 10.30 zagorelo tudi na Oddelku za pljučne bolezni UKC Maribor na Slivniškem Pohorju. Zagorel je dimnik kotlarne, ki so ga neposredno pred požarom očistili. Zakaj je zagorelo, še raziskujejo.

Zgradba bolnišničnega oddelka in bližnji gozd nista bila ogrožena, prav tako ni poškodovanih. Materialno škodo še ocenjujejo.

Vodstvo UKC Maribor bo v sodelovanju s predstojnico oddelka poskrbelo, da bodo pacienti, ki se zdravijo na oddelku, normalo oskrbljeni, so sporočili iz UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.