Slovenija > Črna kronika
5491 ogledov

Bomba prekinila sojenje poslancu Mihi Kordišu

Sodišče-bomba D. M.
Poslanec Levice Miha Kordiš, ki ga podjetnik Rok Snežič toži zaradi žaljive obdolžitve, je ravno stopil pred sodnico, ko se je na sodišču oglasil alarm za bombni napad.

Znani davčni svetovalec Rok Snežič je zasebno tožbo zoper Miho Kordiša vložil po soočenju predsedniških kandidatov, predvajanem 13. oktobra lani na prvem programu Televizije Slovenija.

Prizadela ga je izjava takratnega predsedniškega kandidata iz Levice: "Glede na to, da gospod Logar prihaja iz stranke, ki je delno podprta tudi s kapitalskim zaledjem razvpitega kriminalca Roka Snežiča, si težko predstavljam, da se bo na mednarodnem parketu zares boril proti davčnim oazam, kot bi se moral." Posnetek oddaje je sicer še vedno dostopen na spletni strani RTV Slovenija.

Naj dela na škofijskem Karitasu

Danes malo pred pol eno popoldne je na okrožno sodišče v Ljubljani najprej prišel Rok Snežič. "Član sekte Levica me je v enem od soočenj pred predsedniškimi volitvami, na katerih je zbral en odstotek glasov, označil za kriminalca, in da perem denar za Orbana, Putina, Janšo. Zanj ne bom predlagal zaporne kazni, ampak en mesec javnih del na škofijskem Karitasu," je povedal pred vrati. "Svojo nedolžnost bom dokazoval s potrdili o svoji nekaznovanosti tako v Sloveniji, kot v Bosni in Hercegovini."

Rok Snežič | Avtor: D. M. Rok Snežič D. M.
Kmalu za njim je prikorakal še Miha Kordiš: "Vse, kar priznavam, je, da govorim resnico, in prav zaradi tega, ker govorim resnico, me Rok Snežič tudi preganja. Rok Snežič je obsojeni goljuf in nekdanji arestantski cimer Janeza Janše.  V tem trenutku je državi dolžan več kot 500.000 evrov. Nacionalni preiskovalni urad je zoper njega sprožil ovadbo in postopke zaradi sodelovanja v mednarodni kriminalni združbi, ki je težka 22 milijonov evrov. Kljub temu gospod Snežič vztraja, da v Sloveniji ne razpolaga s transakcijskim računom, živi v luksuzu in se nasploh  norčuje iz delovnih državljank in državljanov, česar mu seveda ne nameravam še naprej dopuščati."

Miha Kordiš | Avtor: D. M. Miha Kordiš D. M.
Že šesta grožnja letos

Predobravnavnega naroka pa sodnica Nina Drozdek Draganić ni mogla izpeljati. Kordiš ji je povedal osebne podatke, takoj zatem, ko je razkril svojo poslansko plačo, 2.700 evrov neto mesečno, pa se je oglasil alarm za nevarnost bombnega napada. Sodišče so izpraznili, pridrvela sta dva policijska avtomobila in marica.

"Okrog poldneva smo prejeli klic, da je na sodišču podstavljeno eksplozivno telo, zato smo sprožili ustaljene postopke v takšnih primerih in takoj izpraznili prostore. Ko bodo ti pregledani, bo spet dovoljen vstop," je pojasnila predstavnica sodišča za odnose z javnostmi Mateja Jazbec. Letos naj bi bila to že šesta grožnja z bombo.

Komentarjev 25
  • kapibara1 18:46 23.maj 2023.

    Ne vem, kaj napadate Snežica, diplomiranega poznavalca zakonov o DDV- pa magari v izgib.. ! Za vse druge pravite, našli so luknjo v zakonu- jim sodišče zakonsko uničuje obremenile lekarniške dokaze.. Totega pa pljuvate, pa ne dela nič drgač, kot ...prikaži več drugi ( vam ljubši..)

  • Naklonsky 19:56 09.maj 2023.

    Bombaš Kordiš se brani z bombo. Napaka. Javno naj prizna, da je psihični neprišteven in bi bil oproščen!

  • Avatar Leon
    Leon 17:24 09.maj 2023.

    Te bombe na sodiščih so v posmeh pravosodju in vsem zadolženim za varovanje objekta . Zakaj nikogar ne dobijo in kaznujejo . Enkrat so nekega Hrvata -bombaša aretirali ,ker je izjavil ,da ima bombo in bo Boruta Pahorja umoril .LOL