Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Bombaša brez pritožb

Muzaferović (spredaj) naj bi priznal, da je bil zraven, ne pa tudi, da je bombo Žurnal24 main
Kranjska bomba. Manj kot pol leta po kriminalnem pohodu naj bi domnevnima bombašema že sodili.

"Z drugoobtoženim Dževadom Veličem ne bova ugovarjala obtožnici, ki Veliča bremeni treh poskusov uboja, povzročitve splošne nevarnosti in nedovoljene uporabe eksploziva. Namesto v pritožbah na vsebino obtožnice bova obrambo raje predstavila na glavni obravnavi, ko bo razpisana," pojasnjuje Bruno Krivec, zagovornik Postojnčana Dževada Veliča.

Eksplozija

M-75. Bomba je ranila osem oseb, precej škode je nastalo tudi na avtomobilih in avtobusih. Domnevne storilce je policija prijela nekaj ur kasneje v obsežni akciji ob Kolpi.

Tožilstvo ga je sredi decembra, skupaj z Damirjem Muzaferovićem, obtožilo bombnega napada pred kranjskim nočnim lokalom Million club konec oktobra.

Začetek sojenja
Muzaferovićev zagovornik Marko Pauletič je že v ponedeljek napovedal, da s prvoobtoženim ugovorov ne bosta vlagala, "ker v tem ne vidita smisla".

S tem bo obtožnica postala pravnomočna že deveti dan po tem, ko zadnji naslovnik prejme obtožnico. Ker je predvčerajšnjim kot zadnji obtožnico prejel zagovornik Dževada Veliča, bo predvidoma 15. januarja znano, kdaj bodo Veliču in Muzaferoviću začeli soditi na kranjskem sodišču.

"Ker nihče od obtoženih očitno ne bo vložil ugovorov na obtožnico, bo postala pravnomočna sredi januarja. Lahko pričakujemo, da se bo sojenje začelo sredi februarja ali najkasneje marca, saj sta oba že tri mesece v priporu," pojasnjuje Krivec.

Nekateri od osmih poškodovanih v bombni eksploziji pa še vedno vztrajajo, da bosta na zatožno klop sedla napačna, "saj je bombo pred vhod v lokal vrgel visok in suh neznanec, ki obtoženima ni čisto nič podoben."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.