Slovenija > Črna kronika
455 ogledov

Bombaši proti bombašem

Bomba, ki so jo odvrgli pred klubom Million Club, je poškodovala osem ljudi, od
1/2
Žurnal24 main
Bomba. Z nedeljsko eksplozijo naj bi 21-letni Damir Muzaferović uresničil grožnje.

Grožnje. Neuradno naj bi bila nedeljska bombna eksplozija pred kranjskim nočnim Million Clubom uperjena proti dekletu Dejana Savića, ki mu na kranjskem sodišču skupaj s Stankom Radojevićem sodijo za majski bombni napad na kranjsko policijsko upravo.

Skupina 21-letnega Damirja Muzaferovića, enega od štirih domnevnih osumljencev bombnega napada, ki ga je po naših neuradnih informacijah policija prijela, naj bi namreč več mesecev s smrtjo grozil Savićevemu dekletu in družini, če Savić na sodišču povsem ne prevzame krivde za majski napad.

Skrivnostna ženska
“Po doslej znanih podatkih je bilo povod za fizični obračun dekle, pozneje pa povračilni ukrepi,” je povedal vodja kranjskih kriminalistov Boštjan Lindav. Po policijski razlagi se je namreč družba 21-letnega osumljenca pred lokalom sprla s skupino 20-letnika, s katerim naj bi se v lokalu zabavalo tudi Savićevo dekle. Razgrete strasti so se hitro pomirile, dokler se družbi pred lokalom nista spet soočili. Po vnovičnem pozivanju k pretepu je nekdo iz skupine osumljencev zalučal ročno bombo proti nasprotnikom. Osumljenci so pobegnili proti Planini. Ročna bomba M75 je povzročila za najmanj 25 tisoč evrov škode.

“Varnostniki na širšem območju lokala prepira niso zaznali, sicer bi me zagotovo obvestili,” pa Jože Valentinčič, direktor varnostne službe Valina, ki lokal varuje, zavrača možnost, da bi varnostniki obračun namenoma spregledali. Osumljene 20-, 21-, 25- in 39-letnika so policisti prijeli pri Metliki tik ob meji s Hrvaško.

Četverica naj bi poskušala pobegniti v Bosno in Hercegovino. Tja naj bi že pred časom namreč zbežal tudi Dino Muzaferović, brat osumljenega Damirja Muzaferovića, ki ga sodišče in policija že od aprila lani iščeta z mednarodno tiralico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.