Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Bombe na sodišču tudi tokrat niso našli

vrhovno sodišče evakuacija
1/2
Žurnal24 main
Nekaj po 9. uri so izpraznili stavbo vrhovnega sodišča v Ljubljani. Po temeljitem pregledu policisti eksplozivnega telesa, ki naj bi bilo podtaknjeno na sodišču, niso odkrili.

Uslužbenci osrednje sodne stavbe v središču Ljubljane, kjer delujejo vrhovno, višje in okrožno sodišče v Ljubljani, so morali z delom prekiniti le nekaj minut po uradnem začetku delovnega dne oziroma uradnih ur. Vsi so se morali nemudoma umakniti na dvorišče pred sodiščem in okolico. Vhod v stavbo so policisti zavarovali s policijskem trakom, preko katerega pa do nadaljnega ne bodo spuščali nikogar razen kriminalistov in bombnih tehnikov. Slednji morajo temeljito pregledati vse prostore v stavbi, da bi čimprej ugotovili ali je nekje na sodišču dejansko podtaknjeno, skrito ekplozivno sredstvo. Šele, ko potrdijo, da eksploziva niso odkrili nikjer, se bodo uslužbenci sodišča lahko vrnili na svoja delovna mesta.

Nekaj pred deveto zjutraj so namreč na sodišču prejeli klic neznanca, da naj bi bilo v stavbi podtaknjeno eksplozivno telo.

Sledila je takojšnja evakuacija vseh prisotnih iz stavbe.

Vse bodo nadomeščali

Predvidoma do 13. ure vstop na sodišče ne bo možen.

"Zaradi tega bodo vse obravnave okrožnega sodišča v Ljubljani na tej lokaciji predvidoma do 13. ure preložene. Stranke bodo o novih datumih obravnav obveščene naknadno," pojasnjujejo na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Bombe pa nikjer

Policisti so z ogledom končali po dobrih treh urah. "Po temeljitem pregledu prostorov, se niso našli predmeti, ki bi bili  nevarni za zdravlje ali življenje ljudi," pojasnjujejo na policijski upravi Ljubljana. Kriminalisti pa ne glede na to s preiskavo dogodka nadaljujejo. "Sam dogodek ima znake kaznivega dejanja zlorabaee znamenj za pomoč in nevarnost," dodajajo na policiji.

Če oziroma ko policija izsledi neznanca, ki je z lažnim obvestilom o domnevno podtaknjenem eksplozivnem telesu za več ur ohromil delo sodišča in povzročil več težav, mu grozi do pet let zapora.

 

Komentarjev 7
  • Johan Spohan 13:13 14.november 2014.

    A imate na partijskih sestankih še vedno srbščino, ker očitno ne znaš slovensko.

  • Johan Spohan 13:12 14.november 2014.

    Klobasač ti si največji zagovornik komunista JJ.

  • mirko 13:03 14.november 2014.

    To je res. Takim lažem naseda samo naša policija. Sicer pa se s tem policija zaščiti odgovornosti za morebitne žrtve, če bi se po tej anonimni grožnji res zgodila detonacija eksploziva in bi ta anonimna grožnja kasneje prišla v javnost. ...prikaži več. Ravno zato mora policija za vsako grožnjo intervenirat. Naši sodniki in sodnice imajo pa sploh srečo, da živijo v Sloveniji, da ne živijo v Italiji, kjer imajo dom zastražen z policijo 24 ur in vsi njihovi družinski člani stalno policijsko spremstvo kamor koli gredo. Vprašajte se kakšno življenje mora to bit ?! Je ni plače, da bi bil sodnik pod takimi pogoji življenja.