Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Bombe v Kamniku

Skladišče odpisanega orožja v prostorih Kemijske industrije Kamnik ogroža okoliš Žurnal24 main
V prostorih podjetja KIK Kamnik so še vedno nevarna eksplozivna sredstva. Pri njegovem uničevanju so lani umrli trije.

V skladiščih Kemijske industrije Kamnik (KIK) na Fužinah 9 v Kamniku je še vedno neznana količina eksplozivnih sredstev, trdi Žurnalov vir, ki je imel vpogled v dokumente ministrstva za obrambo (Mors). Po njegovih besedah gre za eksplozivna sredstva Morsa s pretečenimi roki uporabe, koliko jih je, pa nam ni uspelo izvedeti.

 
 

V zapisnikih Morsa je zapisano, da so posli v zvezi z nevarnimi snovmi na naslovu Fužine 9 v Kamniku nečisti in nezakoniti.

Anonimni vir

 
Ogroža varnost Kamnika
Direktor KIK Igor Kren trdi, da so sedanji upravi ob prevzemu nalog avgusta 2003 zamolčali, da so v kompleksu eksplozivne snovi za uničenje. Nekdanji zastopnik KIK Marko Smole njegove besede zavrača s trditvijo, da je Igor Kren leta 2002 in 2003 opravljal funkcijo komercialnega direktorja Skupine KIK Kamnik d. d., ki pa je opravljala tudi komercialno funkcijo za KIK, d. o. o., in je torej vedel ter koordiniral vse posle z Mors. To naj bi potrjevala tudi kazenska ovadba, ki jo je proti Krenu vložila Skupina KIK, d. d., in sicer zaradi ogrožanja javne varnosti in upiranja izročitvi dokumentacije.

Kdo bo zavaroval Kamničane
V nesreči na poligonu pri Pivki so lani pri uničevanju omenjenih ekplozivnih sredstev umrli trije delavci KIK, dva pa sta bila huje poškodovana. Njihovi svojci pa so se po enem letu preiskave naveličali, kot pravijo, “ignoriranja s strani KIK, koprskega tožilstva in ministrstva za obrambo”. Kriminalisti so namreč preiskavo končali že aprila letos in jo predali okrožnemu tožilstvu v Kopru. Tam smo izvedeli, da je bila zadeva posredovana preiskovalnemu sodniku s predlogom za postavitev izvedenca. Svojce predvsem zanima, kdo je odgovoren za nesrečo, nekdo pa bi moral poskrbeti tudi za varnost okoliških prebivalcev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.