Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Bosanec je skrival štiri identitete in 100 mobitelov

vlom Profimedias
Ker 37-letnik ni znal pojasniti izvora mobitelov, so mu policisti odvzeli prostost.

Piranski policisti so med naključnim nadzorom prometa v Luciji, ujeli 37-letnega bosanskega državljana, ki naj bi samo septembra petkrat vlomil v več trgovin na obali, v Idriji in Ajdovščini. Lani decembra pa tudi v osebno vozilo na parkirišču brniškega letališča.

"Policisti so zaustavili osebni avtomobil BMW, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine (BiH). Izkazal se je z  veljavnim  pristnim  potnim listom BIH in vozniškim dovoljenjem Poljske. Pri  pregledu  obvezne  opreme  vozila  sta  policista v prtljažniku vozila opazila  dve  odprti  torbi  in  vrečko,  v  katerih  je bilo večje število cigaretnih  zavojev, novih  mobilnih  telefonskih  aparatov  v  original embalaži, na  nekaterih so bila vidno pritrjena še varnostna držala proti tatvinam skupaj s preščipnjenimi kabli in vlomilsko orodje," poudarjajo na koprski policijski upravi.

Ni dokazal, da ni kradel

Policija mu je zasegla vozilo 45 SIM  kartic mobilnih telefonov,  102  mobilna telefona, GPS napravo Garmin,  več zavojev  cigaret  različnih  znamk in tudi drugih  predmetov.

"Osumljeni je s  primernim  orodjem  vlomil  skozi  vhodna vrata, nato pa s polic in omar ukradel  več  predmetov.  Do  danes  so  policisti med zaseženimi mobilnimi telefonskimi  aparati  na  podlagi  serijskih številk uspeli identificirati približno  polovico  naprav,  za  ostale  pa  podjetja še vedno pridobivajo potrebne podatke za identifikacijo ukradenih naprav," še dodajajo na policiji.

37-letnik ni znal pojasniti, kje je vse to dobil oziroma ni dokazal, da ni vlamljal, zato bo na nadaljevanje postopka čakal v priporu. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju namreč ocenil, da bi domnevni vlomilec na prostosti zagotovo poskušal pobegniti oziroma naj bi se na to možnost tudi že predhodno dobro pripravil.

"S preverjanjem preko uradnih evidenc policije  in  preko  Interpol  Sarajevo  so  ugotovili,  da  državljan  BiH uporablja štiri identitete in je zaradi kaznivega dejanja velike tatvine z
vlomom v osebni avtomobil v decembru 2013 zoper njega razpisano iskanje," zaključujejo na policiji.

Domnevni vlomilec je bil sicer v BiH že obsojen na zaporno kazen zaradi vlomov, tatvin, ponarejanja listin in podobnih kaznivih dejanj.

Komentarjev 1