Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Brata med tekmo napadla varnostnika

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Brata sta se na stadionu v Lendavi fizično lotila varnostnika, pozneje pa tudi policista. Sodnik jima je odredil pripor.

V soboto v popoldanskem času je na stadionu NK Nafta v Lendavi potekala prvenstvena nogometna tekma. Kot gledalca sta se tekme udeležila tudi 30-letni osumljenec in njegov 35-letni brat. Med polčasom je 30-letni osumljenec mimo varnostnika, ki je varoval tekmo, nesel na tribune pločevinko piva. Varnostnik ga je opozoril, da pločevinke iz varnostnih razlogov ne sme nesti na tribune. To je osumljenca tako razjezilo, da je s pivom iz pločevinke polil varnostnika in ga fizično napadel. S tribun je pritekel tudi osumljenčev brat in brez razloga varnostnika udaril.

Dogajanje so opazili policisti, ki so varovali nogometno tekmo. Oba nasilneža so takoj pospremili s prireditvenega prostora. Med postopkom je 30-letni osumljenec ves čas resno grozil policistu, zato so ga policisti vklenili. Grožnje je ves čas stopnjeval in z nogo poskušal udariti policista, vendar je policist udarec preprečil. V postopek se je vmešal tudi starejši osumljenec, ki je odrinil policista. Tudi tega storilca so policisti obvladali in vklenili.

Zoper oba osumljenca je bilo odrejeno pridržanje na PP Lendava. V ponedeljek so  osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. Osumljenec je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja in obsojen za kazniva dejanja napada na uradno osebo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.