Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Bratoma četrt stoletja zapora za krut umor

Bar Špica Saša Despot
Okrožno sodišče v Ljubljani je na 15 leta zapora obsodilo Elvirja Đogića, ki je do smrti zabodel 27-letnega Matica Brajdića. Njegovega brata za pomoč pri dejanju pa na 10 let zapora.

Komaj 20-letni Elvir Đogić je tretjega maja lani v Šipca baru na Logu pri Brezovici z 20-centimetrskim nožem do smrti zabodel 27-letnega Matica Brajića. Pri tem naj bi mu pomagal njegov dve leti starejši brat  Elvis, fanta pa naj bi se 27 letnemu Brajiću maščevala. Tožilec je sicer predlagal 24 let zapora za Elvirja in 15 let za Elvisa, a je sodišče iz obtožnice črtalo brezobzirno maščevanje in izreklo nižjo kazen.

Brutalen obračun

Elvir in Matic sta se v lokalu sporekla, zato ju je lastnik Špice bara napotil iz lokala, kjer je Matic Elvirju zadal nekaj udarcev. Kot so ugotovili izvedenci ga je to tako prizadelo, da je opit odšel domov po nož in se skupaj z bratom vrnil na kraj zločina. Senat pa se ni strinjal z njegovim zagovorom, da je šel domov po nož le zato, da bi pokojnega prestrašil. Globoke rane in vreznine kažejo na njegovo jezo, brezkompromisnost in sovraštvo do pokojnega 27-letnika, je prepričan senat.

Predsednik senata Gorazd Fabjančič je pojasnil, da senat ni mogel slediti niti zagovoru Elvisa, ki je trdil, da je šel z bratom le zato, da bi vse skupaj pomiril. Naklep naj bi potrjevali izpiski telefonskih pogovorov, ko naj bi se s prijatelji dogovarjali kako bodo organizirali napad v lokalu in kako bodo Elvirju zagotovili prosto pot do Matica.  Z bratom naj bi tako 22 minut čakala pred samim lokalom, dokler tja niso prišli prijatelji. "Če bi Elvisa skrbelo za brata, bi ga zadržal doma," je dejal sodnik.

Kot olajševalne okoliščine je sodišče štelo nujno nekaznovanost, mladost in dejstvo, da dogodek obžalujeta, kot oteževalno pa ravno organiziranost kaznivega dejanja in brutalnost umora. Brata do pravnomočnosti sodbe ostajata v priporu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sweetdogs 22:10 07.april 2015.

    Nekdo, ki iz jeze večkrat zaštiha nekoga pač ni za v družbo in ga je potrebno iz nje odstranit. Čas je sorazmeren s kaznivim dejanjem. Dobro bi jih bilo rehabilitirat ampak to je verjetno prevelik strošek in težko izvedljivo.

  • allstarr111 21:27 07.april 2015.

    E moj gogi, kukala ti majka, kako ti veš da bo teh 25 let ugodno vplivalo na fantine ?To naj mi en sodnik ali tožilec pojasni ? recimo zakaj pa točno 15 in ne 14.7 let ali nemara ...prikaži več 15.2 let ??sszato ker nimajo pojma kaj dela leva in kaj desna rokam, okay vedo kaj dela desna, za levo pa niso ravno sigutrni, v bistvu jih boli K.ampak tko pač je