Slovenija > Črna kronika
138 ogledov

Brez milosti umoril soseda, nato še sebe

Tulec Žurnal24 main
Moški je v naselju Barbata na hrvaškem otoku Rab ustrelil drugega moškega, psihiatra, streljal vsepovprek in se zaprl v hišo. Po obleganju specialcev se je razstrelil z ročno bombo.

Smrtna žrtev napada je 51-letni psihiater, medtem ko je njegova 54-letna soproga med begom skočila z balkona, pri čemer je utrpela poškodbe. Nujna pomoč naj dlje časa ne bi mogla do nje, saj da je napadalec, sicer sosed obeh žrtev, streljal z avtomatsko puško vse naokrog. Žensko so kasneje vendarle prepeljali v bolnišnico.

Psihiater naj bi prosil napadalca milosti, a ga je ta hladnokrvno pokosil ubil in ranil ženo, ki se je rešila s skokom čez ograjo.

Policija - med njimi so bile tudi specialne sile z Reke - je hišo obkolila in se ves popoldan s strelcem pogajala o predaji. Naj se preda, so ga skušali prepričati tudi mati in dva prijatelja. Napadalec jih ni poslušal, med drugim je grozil, da se bo razstrelil, piše spletni portal index.hr.

Okoli 19.30 se je res zaslišala močna detonacija. Policija je vdrla v hišo, kjer pa so našli napadalčevo truplo. Storil je samomor z ročno bombo.

Glede na neuradne podatke je bil napadalec 48-letni vojni veteran, ki naj bi zakonski par okrog 9.30 zjutraj napadel zaradi spora glede zemljišča. Ko je na območje prispela policija, je napadalec tudi v njihovo smer ustrelil nekaj strelov, nato pa se zaprl v hišo, iz katere ni želel oditi.

Po navedbah sosedov so bili v času incidenta na območju tudi turisti, Nemci in Slovenci, ki so v paniki pobegnili, še navaja spletni portal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar čavez
    čavez 13:28 03.julij 2017.

    Jaz imam tudi težavo s čefurjem ki hod po moji zemlji, je tudi vprašanje do kdaj ga bom gledal.

  • Alen Jazbec 08:40 03.julij 2017.

    Eden osel manj.

  • kapibara 07:25 03.julij 2017.

    - Do sebe, druge iz čuze vun vlačit, je pa dober- Tako kot pri nas