Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Brez strahu vlamljali

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Policisti so prijeli hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s premoženjskimi kaznivimi dejanji. Dve osebi sta v priporu.

"Hudodelska združba osmih oseb je vlamljala v bencinske servise, trgovine, večje trgovske centre, skladišča z računalniško opremo in orodjem, skladišča, trgovine nekdanjih brezcarin in prodajalne na mejnih prehodih z Avstrijo in Italijo. Odtujevali so cigarete, računalnike in motorne žage," so povedali na današnji novinarski konferenci Generalne policijske uprave in Policijske uprave Maribor.

Policisti so združbo prijeli 11. maja. Izvedli so enajst hišnih preiskav, dve osebi pa sta v priporu. Pri akciji je sodelovalo več kot 50 policistov iz več policijskih uprav. Razkrili so še, da je vodja združbe iz območja PU Ljubljana. "Združba je bila dobro organizirana, naloge med njimi so bile jasno razdeljene," so še povedali na konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.