Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Brezdomci zanetili požar

gasilci požar
1/3
PGE Celje
Ponoči je gorel zapuščen objekt v Celju, gasilci so se več ur borili s požarom, ki ga je povzročilo kurjenje v improviziranih kuriščih.

Požar je v Rakuševem mlinu, sicer zapuščenem objektu, izbruhnil včeraj nekaj po 22. uri. Pri intervenciji je sodelovalo devet gasilcev Poklicne gasilske enote (PGE) Celje s štirimi vozili, ki pa so ob prihodu na kraj požara naleteli na že popolnoma razvit požar, ki je že zajel dve sobi v pritličju in se preko oken po zunanji strani širil v prvo nadstropje.

V notranjosti se je požar širil tako v zgornje nadstropje kot v klet. "S tremi napadalnimi skupinami smo požar pogasili ter kasneje poiskali in pogasili vsa jedra v stropih in objekt prezračili," so sporočili iz PGE Celje.

Vzrok požara je bilo kurjenje v improviziranih kuriščih, saj se v objektu zadržujejo brezdomci. Gasilci so prostore tudi pregledali in na srečo v objektu ni bilo nikogar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.