Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Brežičan z ovinka v smrt

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Novomeški policisti so včeraj zabeležili novo smrtno žrtev slovenskih cest. Brežičan v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v smrt.

Novomeški policisti so bili včeraj proti večeru obveščeni, da je na regionalni cesti pri Lešnici voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Ko so prispeli na mesto nesreče, so najprej razbili stekla zaklenjenega vozila in do prihoda reševalcev oživljali voznika, ki ni več kazal znakov življenja.

Po ogledu policisti ocenjujejo, da je 47-letni voznik iz Brežic vozil po regionalni cesti iz Mačkovca proti Otočcu. V dolgem, sicer preglednem ovinku je zapeljal naravnost čez nasprotno smerno vozišče, trčil v robnik in zapeljal na pločnik. S pločnika je vozilo odbilo na njivo, kjer je po približno 50 metrih tudi obstalo.

Letos štiri žrtve na dolenjskih in belokranjskih cestah
Na Dolenjskem in Belokranjskem je letos prišlo do 393 prometnih nesreč, v katerih so štirje ljudje umrli. V enakem obdobju lani je prišlo do 362 nesreč, umrlo pa je šest ljudi. V 39 primerih so bili vozniki pod vplivom alkohola, več kot tretjina nesreč pa se je zgodila zaradi prevelike hitrosti.

Glede na enako obdobje lani je prehitra vožnja kot razlog prometnih nesreč v porastu za kar polovico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.