Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Brežice: oropana zlatarka vseeno ne bi zaklenila

Milena Hercigonja, lastnica zlatarne, ki so jo med ropom udarili po nosu. Jerca Božič Kranjec
Lastnico sta zvezala in odnesla za nekaj deset tisoč evrov.

“Vstopila sta nekaj minut pred deveto, ko sem ravno zlagala v izložbo, pozdravila z dobro jutro, nato pa skočila name, me zgrabila za usta in odpeljala zadaj, kjer sta mi zvezala roke,” je včerajšnje dogajanje opisala Milena Hercigonja, lastnica Zlatarne Hercigonja.

“Bila sta tujca”

Ker se jima je poskušala upirati, jo je eden od njiju udaril po nosu, drugi pa brcnil v nogo, ko je poskušala pritisniti tako imenovano stikalo za paniko. “Porinila sta me v vece, kjer me je eden držal, drugi pa je pobiral blago iz trezorja,” je dejala 
Hercigonjeva.

Po govoru sodeč sta bila tujca, iz južnejših držav, je dodala. Preden sta odšla, sta jo zaklenila v vece: “Razbila sem okno veceja, splezala ven in poklicala policijo.” Koliko sta odnesla, še ne vedo natančno, Marko Hercigonja, lastničin mož, ocenjuje, da za nekaj deset tisoč evrov.

Marsikje zaklenjeno

V novomeških zlatarnah je že dober mesec opaziti nov varovalni ukrep – zaklepanje. Tako je mogoče vanje vstopiti le, če pozvonite in vam prodajalec odpre vrata. V brežiški zlatarni, nedaleč od včeraj oropane, nam je prodajalka povedala, da so začeli vrata pred enim mesecem zaklepati, takoj ko se zmrači.

“Tudi z možem sva razmišljala o tem ukrepu, a dejstvo je, da je roparja po videzu težko prepoznati. Poleg tega bi to slabo vplivalo na promet, saj že tako ni dosti kupcev, zaklenjena vrata pa bi jih še bolj odgnala,” je prepričana Hercigonjeva. Po njenih besedah so poskrbeli za vse ukrepe varovanja, a je že tako, da je 
njihovo delo nevarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.