Slovenija > Črna kronika
1633 ogledov

Brežiški policisti prekinili vratolomno zasledovanje in streljanje

Policijsko vozilo Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Iz Nove vasi in Ponikve so v petek zvečer policisti prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem ter zasledovanju po cesti.

V Ponikve, kjer naj bi imeli zabavo, se je pripeljal avto, iz katerega so streljali v zrak, udeleženci zabave so se pognali za njim. A so zasledovanje prekinili policisti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti v akciji ustavili dve vozili z več osebami. Po prvih ugotovitvah - zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov namreč še preverjajo - naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv avto z več osebami, iz katerega naj bi odjeknili streli v zrak. Avto, v katerem so bile poleg voznika in sovoznika še štiri mlajše osebe, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se z drugim avtom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti. Med vožnjo so vanj metali različne predmete.

Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Avto, iz katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav.

Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove (tudi tulce nabojev) ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo z novomeškega in brežiškega konca. O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo, so še dodali s policijske uprave.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
 • Avatar Leon
  Leon 07:40 08.junij 2021.

  Stari znanci policije.

 • rd2dmk2 20:45 07.junij 2021.

  streljali so v zrak. ja seveda so v zrak, ker niso nič zadel razen zraka. ampak , mogoče so pa cilal kaj drugega kot zrak, pa so sam falil, ker premal trenirajo.

 • Tupamaros 20:39 07.junij 2021.

  Gypsy party