Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Britancu šest let zapora

kokain Shutterstcok
Britanec na Baliju zaradi posedovanja mamil obsojen na zaporno kazen.

Britanec, povezan z mamilarsko združbo na indonezijskem otoku Bali, je bil danes zaradi posedovanja kokaina obsojen na šest let zaporne kazni. 43-letni Julian Ponder je eden od štirih Britancev, ki so jih aretirali zaradi tihotapljenja mamil. Močno odmeva predvsem primer Lindsay Sandiford, ki je bila obsojena na smrt.

Sodnik je danes Ponderja spoznal za krivega posedovanja 23,04 grama kokaina, vrednega okoli 6.000 dolarjev. Ob zaporni kazni bo moral Britanec plačati še milijardo rupij (okoli 103 tisoč dolarjev) kazni. Kazen je sicer nekoliko manjša, kot so jo zahtevali tožilci. Ti so namreč predlagali sedem let zapora.

Odvetnik Arie Budiman Soenardi je novinarjem po koncu procesa pojasnil, da bo stranki svetoval, naj se na razsodbo ne pritoži. "Kazen je dokaj mila, zato bomo stranki svetovali, naj jo sprejme," je napovedal.

Obsojena na smrt

Pred dnevi je sodišče 56-letno Sandifordovo obsodilo na smrt, potem ko so jo aretirali na letališču v Baliju, saj so pri njej našli 4,8 kilograma kokaina. Za takšno potezo se je sodnik odločil, čeprav je tožilstvo zaradi njene starosti zahtevalo le 15 let zapora. Sandifordova se je na razsodbo pritožila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.