Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Brzice na Soči usodne za 46-letnika

soča Shutterstock 11. Slovenija
Včeraj je v Soči pri Solkanu v brzicah utonil 46-letni moški.

Včeraj popoldne se je na Soči – na mestu, imenovanem stari jez, nad kajakaško progo v Solkanu – zgodila tragična nesreča.

46-letnik je na tem delu skupaj s hčerkama plaval čez reko. Starejša hči je uspešno priplavala na nasprotni breg, moškega in mlajšo hčerko pa so sredi struge zajele brzice.

Niso opazili, da ga je tok odnesel 

"Mlajša hčerka je začela klicati očeta na pomoč, sočasno pa je v vodo skočil bližnji plavalec, ki je dogodek opazoval z obale. Omenjeni plavalec je dohitel mlajšo hčerko in ji pomagal na kopno, vendar mu je to zaradi brzic uspelo dobrih 300 metrov nižje. Vodni tok pa je 46-letnika odnesel navzdol, vendar tega žal nihče ni opazil, da bi ga reševal," so pojasnili na PU Nova Gorica.

Njegovo nezavestno plavajoče telo je nato opazil šele drugi moški, približno 600 metrov nižje, takoj je pohitel reševati 46-letnika, ki pa ga je reka Soča v tem času odnesla še približno 200 metrov nižje. Aktivirani so bili tudi člani podvodne reševalne službe in poklicne Gasilske enote Nova Gorica, ki so skupaj s policisti iskali utopljenca.

Našli so ga nekaj po 20. uri tik ob mejni črti z Italijo, ležal je približno dva metra pod vodno gladino v mirnejšem delu reke. Zdravnica je v novogoriškem zdravstvenem domu lahko le še potrdila smrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.