Slovenija > Črna kronika
108 ogledov

Bukovac je šel domov

David Bukovac že prestaja osemletno zaporno kazen. (Foto: IFP) Žurnal24 main
V Ljubljani se je nadaljevalo sojenje 53-letnemu varnostniku Vip varovanja Davidu Bukovacu v zadevi Global. Posnetki dogajanja pred diskoteko se ne ujemajo z njegovim pričanjem.

Po približno sedmih mesecih za zapahi je torej varnostnik, ki mu sodijo zaradi povzročitve smrti 20-letnega Gorazda Čamernika pred Globalom oktobra lani, spet doma. Sicer pa je bil na včerajšnji obravnavi na vrsti ogled videoposnetkov kamere na vhodu v Global.

 

Sojenje

Na naslednji obravnavi, ki bo v sredo, 21. maja, bo sodišče zaslišalo zaščitene priče. Zaslišanje naj bi potekalo prek videokonference, zato javnost ne bo izključena.

Ingo Paš z zbornice za zasebno varovanje meni, da postopek proti Vipu traja tako dolgo zato, ker ga ne bi smeli obravnavati po novem, strožjem zakonu, zato bodo zadevo težko izpeljali.

Bukovac govori eno, kamere drugo
Na njih lahko vidimo Gorazda Čamernika, kako se približno minuto pregovarja z varnostnikom Davidom Bukovcem, ta ga potem odrine, nato pa Čamernik izgine s posnetka. Bukovac naredi kretnjo, kot da nekaj govori v mikrofon, iz dvigala pa se pojavi mož v belem puloverju s kapuco, ki je najverjetneje pobegli povzročitelj Gorazdove smrti Sead Suljanović. Skupaj oditeta in se čez kakšni dve minuti vrneta. Da sta moška odšla in se vrnila skupaj, kažejo tudi fotografije z bližnjega bankomata, kar postavlja na laž Bukovčevo izjavo, da je za Gorazdovo družbo šel sam, Suljanović pa je pritekel za njim in začel udarjati.

Zaslišani so bili še menedžer in uslužbenci lokala, ki so zatrjevali, da Suljanović ni delal v lokalu in da je bil tam le kot gost. Posnetki sicer kažejo drugače, saj se je Suljanović večkrat pojavil na njih, videti pa ga je tudi, kako izpred vhoda pospravlja ograjo.

Suljanović – policijski sodelavec?
Bukovac je na začetku sojenja 23. aprila zanikal krivdo pri obtožbah, da je 7. oktobra 2007 pred ljubljansko diskoteko Global tako hudo ranil Gorazda Čamernika, da je ta 10. oktobra umrl, in jo pripisal Seadu Suljanoviću. "Nisem udaril Gorazda Čamernika. Le zadržati sem ga hotel do prihoda policije, saj je kršil javni red in mir," je Bukovac 23. aprila dejal na sojenju. "Potem se je od nekod vzel Sead Suljanović in ga začel nekontrolirano pretepati. Rekel sem mu, naj neha, pa me ni in ni hotel slišati," je pričal Bukovac, ki je 
 

VIP ima še licenco

Ker je od ustne obravnave za odvzem licence Vip varovanju minilo že več kot en mesec, smo preverili, ali je postopek že končan. Na notranjem ministrstvu so odgovorili, da še ni.

tudi nakazal, da je bil Suljanović policijski sodelavec. Tudi Gorazdov oče Danilo Čamernik je izrazil prepričanje, da je prav policija omogočila 26-letnemu Suljanoviću beg v BiH, so poročale Slovenske novice.

O PRIMERU GLOBAL PODROBNEJE V NASLEDNJI POVEZAVI.

Bosanska policija je sicer 22. aprila prijela pobeglega osumljenca Seada Suljanovića, ga zaslišala in nato izpustila na prostost. Zaradi dejstva, da je državljan BiH, pa je tamkajšnje sodišče zavrnilo zahtevo za njegovo izročitev Sloveniji. A to ne izključuje možnosti, da je v RS obsojen tudi v odsotnosti, je v zvezi s tem tedaj pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek. Slednji je tudi zavrnil "namigovanja", da je policija pomagala osumljencu Suljanoviću pri pobegu. "Naj poudarimo, da so policisti v konkretni zadevi delovali v skladu s svojimi pooblastili, zbrali potrebna obvestila in zoper dva osumljenca tudi podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo," je zapisal Stojnšek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.