Slovenija > Črna kronika
3623 ogledov

Čaka nas pestro vremensko dogajanje: plohe, nevihte z nalivi in sodro ter sunki vetra

Oblaki
Današnji dan bo povsem "aprilski". Kaj pa prihodnje dni?

Današnji dan bo po napovedih vremenskega portala Neurje.si povsem "aprilski". "Na zahodu Slovenije bo oblačno z občasnim dežjem, drugod pa se bodo izmenjevala obdobja sončnega in oblačnega vremena," pišejo pri Neurje.si. "Pojavljale se bodo občasne manjše padavine, večinoma lokalne plohe, čez dan ter popoldan pa bodo v delu vzhodne Slovenije nastale tudi posamezne manjše nevihte. Marsikje bo pihal veter južnih smeri."

Pozno zvečer se bodo iz smeri Italije padavine na zahodu Slovenije okrepile in počasi širile proti notranjost države. "Vmes bodo predvsem v zahodni, deloma pa tudi v osrednji Sloveniji, nevihte z nalivi," napovedujejo pri Neurje.si. "Ob morebitnih nevihtah z nalivi bo možna sodra in močnejši sunki jugozahodnega vetra."

Padavine se bodo do petka zjutraj razširile nad vso Slovenijo. "Najpozneje bo začelo deževati v Prekmurju," še pišejo pri vremenskem portalu. "V petek bo večji del dneva oblačno z dežjem, popoldan pa se bo oblačnost ponekod trgala. Več dežja bo v petek v severni polovici Slovenije, skupno pa bo v tem poslabšanju največ padavin padlo na zahodu države, najmanj pa na vzhodu. Meja sneženja se bo ob prihodu hladne fronte, v petek zjutraj in dopoldne, spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov."

V soboto bo po napovedih Agencije za okolje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in topleje. Nedelja bo spet bolj oblačna, tu in tam bo občasno rahlo deževalo.

"Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in bo v noči na petek prešla tudi Slovenijo. Pred njo od juga k nam doteka razmeroma topel in vlažen zrak."

Vremenska napoved od 7. do 12. aprila je še negotova. "Nad južno polovico Evrope bo plitvo ciklonsko območje, v višinah pa bo nad Evropo več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega je trenutno dokaj nepredvidljiva," pišejo pri Arsu. "Od nedelje do petka bo vreme spremenljivo, vsak dan bodo možne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.