Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Camorra izgubila vodjo

Amato je eden izmed krivcev za izbruh mafijskega nasilja, ki vlada v Neaplju zad Žurnal24 main
V Španski Malagi se je končal beg Raffaela Amata, voditelja enega izmed klanov neapeljske Camorre, ki je pred roko pravice bežal od leta 2006.

Amato je bil pomemben člen v vojni, ki je v okolici Nepalja potekala med mafijskimi klani za prevlado nad trgovino z mamili. Tam je v mafijskih obračunih je v zadnjih letih umrlo več deset ljudi. Policija ga je iskala zaradi osmih umorov med letoma 1991 in 1993. Prav tako ga sumijo, da je bil glavni organizator trgovine z mamili na neapeljskem območju.

44-letnega Amata so prijeli v španskem obalnem letovišču Marbella na jugu države. Tam se je skrival pod lažnim imenom, govoril pa je tekoče špansko. Pri prijetju se ni upiral. Poleg njega pa so prijeli še enega njegovih pomočnikov Carmina Minuccija.

Amato je pred petimi leti vodil uspešno ločitev od klana Di Lauro in vosi klan v predmestju Mugnano. Amato je eden najpomembnejših voditeljev Camorre, ki ima nadzor nad trgom z mamili na severu Neaplja in v okolici, Amato pa naj bi z naročenimi uboji s poti spravljal svoje tekmece. Prav ti dogodki so upodobljeni tudi v filmu Gomorrah.

Camorra je ena najbolj znanih vej italijanske mafije. Njen najmočnejši del predstavlja kalabrijska 'Ndragheta, ki ima nadzor nad večino evropske trgovine z mamili in je presegla pred leti vodilno sicilijansko mafijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.