Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Cariniki zasegli 5.700 zavojčkov cigaret

cigarete Shutterstock
Ob koncu tedna so cariniki na mejnem prehodu Gruškovje odkrili več kot 5.700 zavojčkov cigaret.

V zgodnjih popoldanskih urah v soboto se je na mejni prehod Gruškovje v osebnem vozilu z nemško registracijo skupaj s sopotnico pripeljal državljan Bosne in Hercegovine s stalnim prebivališčem v Nemčiji.

Ob prihodu na mejo nista prijavila ničesar, carinik pa se je vseeno odločil za pregled. Med natančnim pregledom vozila in prtljage je našel 1.751 škatlic cigaret (35.020 kosov) znamk Marlboro in West, ki so bile skrite v različnih delih karoserije vozila.

Cigarete tihotapil tudi Nemec

V nedeljo popoldne pa se je na Gruškovje pripeljal nemški državljan s sopotnikom in sopotnico v osebnem vozilu z nemško registracijo. Ob prihodu na mejo so prijavili tri zavoje cigaret in osebno garderobo.

Pri pregledu vozila je carinik posumil na tihotapljenje, zato se je odločil za podroben pregled vozila v garaži. V različnih delih vozila, tovarniških in prirejenih, je bilo skritih 3.971 škatlic cigaret (79.420 kosov) znamke West. Cariniki so vozilo začasno zadržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.