Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Casiraghi s pljunki nad sodnika

Stephen Casiraghi
1/6
Žurnal24 main
Stephen Casiraghi se je s pljuvanjem in kletvicami odzval na sodbo, zaradi katere bo moral za rešetkami zaradi napada na paznika prebivati še leto in dva meseca dlje.

Sodni senat pod vodstvom sodnika Andreja Barage je Stephena Casiraghija spoznal za krivega preprečitve uradne dolžnosti in napada na uradno osebo. Dogodek se je zgodil decembra 2004, obsojen pa je bil na ponovljenem sojenju.

Casiraghi se je ob prihodu še smehljal. GALERIJA

Obsodbo je 41-letni Casiraghi sprejel na videz mirno, nato pa je med odhodom iz dvorane bruhnilo iz njega. "J*** Baraga in slovenski narod," je vzkliknil in začel pljuvati proti predsedniku senata Andreju Baragi, porotniku in naključnim mimoidočim.

Napad s stolom
Casiraghiju je obtožnica očitala, da je decembra 2004 napadel Marka Ramljaka, ki je bil takrat vodja pripora. Casiraghi naj bi poskušal Ramljaka napasti s stolom, ta pa naj bi ga, kot trdi, potem pretepel z gumijevko. Casiraghi je pojasnil, da je bil napaden s tonfo (tradicionalnim japonskim orožjem), kar pa je Ramljak zanikal. Kot je sam povedal na prejšnjem zaslišanju, je bil v času dogodka v afektu.

Udarci so bili močni
Izvedenec sodne medicine je potrdil, da so bili udarci, ki jih je Ramljak zadal Casiraghiju, močni. Zdravnica, ki je bila na včerajšnjem sojenju zaslišana kot priča, pa je izpovedala, da podobnih poškodb še ni videla.

Casiraghi sicer že preživlja 20-letno zaporno kazen zaradi ugrabitve in ponavljajočega se grozovitega spolnega napada na štoparko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.