Slovenija > Črna kronika
1166 ogledov

Casiraghiju odpravili pripor

Stephen Casiraghi Žurnal24 main
Sodnik naj bi odpravil pripor za Stephena Casiraghija.

Sodnik Martin Jančar z ljubljanskega okrožnega sodišča je Stephena Casiraghija danes oprostil obtožb, da je marca po aretaciji grozil policistom Policijske uprave Ljubljana center, obsodil pa ga je zaradi nevarne in brezobzirne vožnje. Za to kaznivo dejanje mu je prisodil 10 mesecev zapora, a mu je odpravil pripor, poroča spletni portal 24ur.com

Danes se je končalo sojenje Casiraghiju zaradi nevarne vožnje po centru Ljubljane marca letos, sodnik pa je odločil, da ni več razlogov za njegov pripor, zato je pričakovati, da ga bodo v roku nekaj ur izpustili iz pripora na Povšetovi, poroča spletni portal. Casiraghi je bil v priporu sicer od 25. marca, meseci pripora pa se mu bodo šteli v zaporno kazen.

Stephen Casiraghi Slovenija Zaradi Casiraghija na sodišče policisti in psihiatrinja

Casiraghi je konec marca brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim avtomobilom in z ukradenimi tablicami objestno vozil po ulicah prestolnice in se ob aretaciji tudi upiral policistom.

Tožilstvo mu je sprva očitalo tudi preprečitev uradnega dejanja, vendar se je tekom obravnav izkazalo, da so policisti zaporo ceste s službenim vozilom, ko so ga skušali fizično ustaviti, izvedli, ne da bi pred tem pridobili dovoljenje operativno-komunikacijskega centra policije. Zato je tožilstvo očitek preprečitve uradnega dejanja umaknilo.

Stephen Casiraghi Toži državo Slovenija Casiraghi: Nezakonito so uporabili prisilna sredstva stephen casiraghi Slovenija Casiraghi spet v priporu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dchello 21:28 28.december 2017.

    V roku enega tedna po izhodu bo moral nazaj.

  • Lavdan 16:46 28.december 2017.

    Sedaj pa novim avanturam naproti.

  • Janez_53 16:33 28.december 2017.

    Boste že enkrat to moteno osebo spravili na varno za nedoločen čas ali boste le čakali, da nekoga spravi na oni svet??? Le kdo bo takrat prevzel odgovornost???