Slovenija
35 ogledov

Casiraghiju še dve dodatni leti

Stephen Casiraghi, sojenje, brisača Žurnal24 main
Zaradi napada na uradno osebo, ki je opravljala varnostne naloge, sodišče Casiraghiju, ki že prestaja 18 letno kazen, prisodilo še dve leti zapora.

Sodišče je  Stephenu Casiraghiju, ki na Dobu prestaja nekaj manj kot 18-letno zaporno kazen zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad mlado avtoštoparko, prisodilo še dodatni dve leti zapora zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja varnostne naloge.

Žalil in pljuval

Casiraghi  je obsojen zaradi izgreda, ki ga je povzročil, ko so ga aprila 2011 na ljubljanskem sodišču spoznali za krivega napada na paznika v zaporu na Povšetovi. Ko je takrat slišal, da je dobil 14 mesecev zapora, je najprej začel žaliti sodnika, potem pa proti njemu in porotnikoma še pljuvati. Pravosodna policista sta ga vklenila in ga spravila iz razpravne dvorane, a je tudi po hodniku razgrajal, žalil in pljuval.

Ker se tudi pozneje ni pomiril, ga je eden od pravosodnih policistov podrl na tla in uporabil prisilni ukrep davljenja. Nato se je obsojenec za nekaj trenutkov umiril, a je pozneje spet vzrojil, ko so ga hoteli posaditi v službeni kombi. Prav tako je paznikom začel groziti z umorom ter jih žaliti in v njih pljuvati, poročajo mediji.

Casiraghi je sicer skušal sodišče prepričati, da ni šlo za grožnje konkretni osebi, ampak "na splošno" ter da je šlo za slikovito izražanje in ulično govorico. Prav tako je trdil, da njegov izgred ni bil posledica sodbe, pač pa paznikovega davljenja.

Glede na ugotovitve psihiatričnega izvedenca Gorazda V. Mrevljeta se je Casiraghi zavedal, kaj počne. Sodnica Alja Kratovac Prokopovič pa je dejala, gre za povratnika, ki je izrazito nevaren, zato pride v poštev le zaporna kazen.Casiraghi je bi kaznovan kaznovan že dvanajstkrat, odprtih ima še pet kazenskih postopkov.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:09 04.september 2014.

    Ali lobotomanija ni več moderna ?

  • jezero 07:38 25.avgust 2014.

    A Matoz in njegov klient pa smeta žaliti sodišče? Brez kazni?