Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Če motite počitek, od sto evrov globe

televizija Shutterstock
Gorenjski policisti pretekli konec tedna večkrat intervenirali zaradi hrupa v zasebnih prostorih in gostinskih lokalih.

In ker je takšnih kršitev vedno več, ravnanja pa so pogosto nezakonita, opozarjajo, da med 22. in 6. uro zjutraj ni dovoljeno motiti miru ali počitka ljudi s hrupom, razen če gre za nujne interventne-vzdrževalne posege.

Prav tako je prepovedano uporabljati televizijski ali radijski sprejemnik oziroma drug akustični aparat, napravo ali glasbilo, s katerim se motita mir in počitek ljudi, razen če je to posledica dovoljene dejavnosti. Ta prekršek je lahko storjen tudi podnevi, poudarjajo gorenjski policisti.

Hrup ni poceni

Povzročanje hrupa med 22. in 6. uro se kaznuje z globo od 83,46 do 208,65 evra, če pa je prekršek storjen z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika oziroma z drugo napravo ali aparatom, pa se za prekršek kaznuje z globo 104,23 evra.

Globa je določena tudi za pravno osebo ali samostojnega podjetnika oziroma za posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, in sicer v znesku od 417,29 do 2.503,76 evra, medtem ko se odgovorna oseba teh družb kaznuje z globo od 208,65 do 417,29 evra.

Komentarjev 8
  • Dušan Križanič 16:17 02.april 2013.

    Kaj ti si hodo na Gusteka!!! Nič ne piše o pralnem stroji, raje dobro preberi stavke!!!!

  • Stolp 14:05 02.april 2013.

    To ni res. Policija mora hrup slišati oz. moraš dokazati!

  • Stolp 14:05 02.april 2013.

    Tukaj nimaš kaj. Policiji je treba hrup dokazati. Recimo tako da hrup še traja ko pride policija in ga sliši. Loputanje je pa enkraten dogodek.Ni drugega kot kaka praska na avtomobilu, ali pa da ji začneš ponoči lupati ...prikaži več po zidu(stropu tleh, če je spodaj, zgoraj) ali vratih vsakič ko se npr. sredi noči zbudiš(ni nujno da te ona). Potem bo morda dojela lekcijo.