Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Če mu ni prinesel denarja, ga je pretepel

nasilje med vrstniki Shutterstock
Če mu mladoletnik ni prinesel denarja, je 19-letnik z njim fizično obračunal. Policisti so ga že privedli pred preiskovalnega sodnika.

19-letni moški iz Tolmina je približno leto dni izsiljeval mladoletnika z območja sežanskega Krasa. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je osumljenec grozil in fizično obračunaval z mladoletnikom, če mu ta ni vsakodnevno prinašal in izročal manjših vsot denarja.

Novogoriški policisti so 19-letnika izročili preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki ga je po končanem zaslišanju izpustil na prostost.

Starši, prijatelji, učiteljice - bodite pozorni, opozarja policija

Policisti opozarjajo na tovrstno obliko medvrstniškega nasilja in različne oblike izsiljevanja, ki se pojavljajo med mlajšo populacijo. Nasilje nad vrstniki namreč predstavljajo različne oblike namernih agresivnih ravnanj, ki jih vrstnik ali skupina vrstnikov izvaja nad posameznim otrokom oziroma mladostnikom.

Seznam, kaj spada med nasilje nad vrstniki, je dolg: pretepanje, porivanje, brcanje, spotikanje, zbadanje, pljuvanje, praskanje, uničevanje stvari, spolno nasilje, zmerjanje z različnimi imeni, vzdevki, glasno norčevanje, razširjanje novic, draženje, zafrkavanje, nespodobno nagovarjanje, izrekanje groženj, žaljenje,obrekovanje, ustrahovanje, poniževanje, izsiljevanje, kraja denarja, oblačil, drugih stvari...

Če pa do takega vedenja pride, policisti svetujejo, da se nasilneža ignorira, o dogajanju pove prijatelju, staršem ali v šoli.

Komentarjev 5
  • vicvic 17:38 25.november 2012.

    Groza, kaj vse se dogaja.S to starostjo je že odgovoren za svoja dejanja.Mislim da tudi bo.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 18:42 23.november 2012.

    mene bi lahko na smrt pretepel ,ko mu nimam od kje dati

  • Mio Mondo 18:41 23.november 2012.

    mulc prepotentni. vsak dan se srečujem s to problematiko.. mulc ima samo pravice,dolžnosti nobene... počne kar hoče ker ve da mu nihče nič ne more....